Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm

50
2
Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm

Taco gjord på lax? Javisst – här är en riktigt god variant på den svenska fredagsklassikern! Gnid in laxfilé med egenblandad tacokrydda och lägg på grillen. Toppa med en krämig majsröra och servera i hårda tacoskal ihop med sallad.

Skriv ut
Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm

Ingredienser

4 portioner

Majskräm

1
burk majskorn (à 340 g)
1
stor gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja
1 dl
gräddfil
-
salt och svartpeppar
2
tomater

Tacokrydda

1 msk
paprikapulver
1/2 msk
spiskummin
1 msk
lökpulver
1 msk
grovmalen svartpeppar
1 tsk
salt
ca 600 g
skinnfri laxfilé
500 g
grön sparris
-
grillfolie

Till servering

hårda tacoskal
sallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut tacoskal mot glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Finhacka gärna lite chili i majskrämen.

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Redaktionen

2015-07-23

Hej Helena! Vad kul att rätten var uppskattad och tack för tipset att krydda med lite chili för extra hetta. Hälsningar, Veronica

Helena

2015-07-22

Majsröran var jättegod och lite chilli hade varit perfekt för den som gillar extra starkt. Men nästa gång blir det tortillas komplementerade med tacochips istället för tacoskal.

Näringsvärde per portion

Energi 2505 KJ / 600 kCal
Fett 31 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 40 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept