Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

Betyg 3.6 av 5.
106 personer har röstat
5
Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

De flesta bönor, linser och även grönsaker och rotfrukter går att forma till vegetariska biffar, bollar, eller puckar som vi kallar dessa. Stora vita bönor och sötpotatis utgör basen i dessa mumsiga veganska bönpuckar, fint balanserat av citron och ingefära.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

Ingredienser

ca 20 biffar
200 g  sötpotatis
2   förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1 msk  finriven ingefära
1/2 msk  finrivet citronskal
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 msk  bakpulver
1/2 dl  majsstärkelse
1 dl  solroskärnor
1 dl  sesamfrön
rapsolja (till stekning)

Tillbehör

kålblad, salladsblad eller tortillabröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
106 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde dessa puckar idag! Så goda! Gjorde dubbel sats!

Monika

2024-01-17

Hej! 73 kcal per portion står det, men hur mycket är en portion?

Julia

2023-01-08

Supergoda!!! Både Ingefäran och citronsmaken kom fram perfekt

Lena

2021-09-30

Näringsvärde per portion

Energi303 KJ / 73 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Rostad sötpotatissallad med salvia och vita bönor
Betyg 2.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Böndipp med sötpotatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter
Betyg 3.4 av 5.
153 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatisplättar med fetaost och solrosskott
Betyg 3.3 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk köttgryta med krämig polenta
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getost- och mandelbiffar med ajvaryoghurt
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga