Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

104
2
Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

De flesta bönor, linser och även grönsaker och rotfrukter går att forma till vegetariska biffar, bollar, eller puckar som vi kallar dessa. Stora vita bönor och sötpotatis utgör basen i dessa mumsiga veganska bönpuckar, fint balanserat av citron och ingefära.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

Ingredienser

ca 20 biffar
200 g
sötpotatis
2
förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1 msk
finriven ingefära
1/2 msk
finrivet citronskal
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1/2 msk
bakpulver
1/2 dl
majsstärkelse
1 dl
solroskärnor
1 dl
sesamfrön
-
rapsolja (till stekning)

Tillbehör

kålblad, salladsblad eller tortillabröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

104

Kommentarer

Sofie

2020-10-20

Ska bönspadet hällas av eller används det också?

Redaktionen ICAse

2020-10-21

Hej Sofie! Ja, bönorna ska hällas av. Vi ber om ursäkt för att vi hade missat att skriva det. Nu är dock texten uppdaterad. Hoppas att du gillar bönpuckarna! Hälsningar Elina

Gunilla

2020-06-05

Kan ni länka till de andra recepten?

Redaktionen ICAse

2020-06-05

Hej Gunilla! Om du tittar på receptet i appen så kan man tyvärr inte se länkarna i dagsläget. Gå gärna in på receptet på ica.se så ser du alla länkar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 303 KJ / 73 kCal
Fett 4 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 5 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept