Bönpuckar med sötpotatis och ingefära
De flesta bönor, linser och även grönsaker och rotfrukter går att forma till vegetariska biffar, bollar, eller puckar som vi kallar dessa. Stora vita bönor och sötpotatis utgör basen i dessa mumsiga veganska bönpuckar, fint balanserat av citron och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
ca 20 biffar
200 g sötpotatis
2 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1 msk finriven ingefära
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
rapsolja (till stekning)
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi303 KJ / 73 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
Gjorde dessa puckar idag! Så goda! Gjorde dubbel sats!
Monika
2024-01-17Hej! 73 kcal per portion står det, men hur mycket är en portion?
Julia
2023-01-08Supergoda!!! Både Ingefäran och citronsmaken kom fram perfekt
Lena
2021-09-30