Wienerstänger
Wienerstänger eller syltsnittar som dessa småkakor också kallas för är enkla att baka och försvinnande goda till fikat. Du fyller dem med valfri sylt, exempelvis med jordgubbssylt eller hallonsylt, toppar med florsockerglasyr och skär i sneda snittar.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
ca 40 kakor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 dl strösocker
1 krm salt
200 g kylskåpskallt tärnat smör
1 - 1 1/2 dl jordgubbssylt
1/2 dl florsocker
några droppar vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi354 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentar
Rätt goda kakor, men konsistensen blev lite väl smulig. Var svårt att transportera till fikan på jobbet.
Robert
2017-10-04