Wienerstänger

Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Wienerstänger

Wienerstänger eller syltsnittar som dessa småkakor också kallas för är enkla att baka och försvinnande goda till fikat. Du fyller dem med valfri sylt, exempelvis med jordgubbssylt eller hallonsylt, toppar med florsockerglasyr och skär i sneda snittar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Wienerstänger

Ingredienser

ca 40 kakor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 dl strösocker
1 krm salt
200 g kylskåpskallt tärnat smör
1 - 1 1/2 dl jordgubbssylt
1/2 dl florsocker
några droppar vatten

Gör så här

00:14:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat

Kommentar

Rätt goda kakor, men konsistensen blev lite väl smulig. Var svårt att transportera till fikan på jobbet.

Robert

2017-10-04

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi354 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Hjärtkakor
Betyg 3.9 av 5.163 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Strassburgare
Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Minttoppar
Betyg 3.3 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Blåbärssnittar med citronglasyr
Betyg 1.9 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Avhuggna fingrar
Betyg 4.3 av 5.96 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gräddtårta
Betyg 3.9 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad