Wienerstänger

9
1
Wienerstänger

Wienerstänger eller syltsnittar som dessa småkakor också kallas för är enkla att baka och försvinnande goda till fikat. Du fyller dem med valfri sylt, exempelvis med jordgubbssylt eller hallonsylt, toppar med florsockerglasyr och skär i sneda snittar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Wienerstänger

Ingredienser

ca 40 kakor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 dl strösocker
1 krm salt
200 g kylskåpskallt tärnat smör
1 - 1 1/2 dl jordgubbssylt
1/2 dl florsocker
några droppar vatten

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Robert

2017-10-04

Rätt goda kakor, men konsistensen blev lite väl smulig. Var svårt att transportera till fikan på jobbet.

Näringsvärde per portion

Energi 354 KJ / 85 kCal
Fett 4 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Syltkakor
Strassburgare
Minttoppar
Avhuggna fingrar
Gräddtårta