Kladdiga rågcookies

32
2
Kladdiga rågcookies

Att baka småkakor med rågmjöl går alldeles utmärkt. Rågmjölet ger dessa cookies en härligt seg konsistens och fyllig smak som förstärks av mörk choklad. De är inte fullt lika söta som amerikanska cookies, men lika goda ändå – särskilt med flingsalt på toppen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kladdiga rågcookies

Ingredienser

ca 40 st
100 g
smör
200 g
mörk choklad (70%)
2
ägg
1 1/2 dl
strösocker
1 dl
kakao
1 dl
grovt rågmjöl
-
flingsalt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Micka

2020-07-13

Följde receptet men det blev stora pölar likt plättar! Måste vara något som saknas ! Mer mjöl??

Redaktionen ICAse

2020-07-14

Hej Micka! Vad tråkigt att höra! Hmm... om du följde receptet och ingredienserna till punkt och pricka så är det tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade... Hälsningar Elina

Maria

2017-04-27

Goda! Men jag missade i receptet att degen skulle vila så hade i mer rågmjöl för att smeten blev så lös. Blev bra men ska prova en gång till och då följa receptet :)

Näringsvärde per portion

Energi 293 KJ / 70 kCal
Fett 4 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept