Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kladdiga rågcookies

Att baka småkakor med rågmjöl går alldeles utmärkt. Rågmjölet ger dessa cookies en härligt seg konsistens och fyllig smak som förstärks av mörk choklad. De är inte fullt lika söta som amerikanska cookies, men lika goda ändå – särskilt med flingsalt på toppen!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och blanda ner hälften av den hackade chokladen. Spar resten av chokladen.
  3. Vispa snabbt ihop ägg och socker för hand. Vänd ner kakao, rågmjöl och chokladsmöret. Vänd sist ner resten av den hackade chokladen. Låt smeten vila 5 minuter.
  4. Klicka ut smeten till ca 40 bollar med jämna mellanrum på två bakplåtspappersklädda plåtar. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Kakorna ska vara lite kladdiga.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 293 kJ / 70 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept