Kladdiga rågcookies

Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
4
Kladdiga rågcookies

Att baka småkakor med rågmjöl går alldeles utmärkt. Rågmjölet ger dessa cookies en härligt seg konsistens och fyllig smak som förstärks av mörk choklad. De är inte fullt lika söta som amerikanska cookies, men lika goda ändå – särskilt med flingsalt på toppen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kladdiga rågcookies

Ingredienser

ca 40 st
100 g  smör
200 g  mörk choklad (70%)
2   ägg
1 1/2 dl  strösocker
1 dl  kakao
1 dl  grovt rågmjöl
flingsalt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Favoriter!! Mycket goda och blir lika bra varje gång!

Emilia

2023-02-14

Jag har gjort dem två gånger med lika bra resultat. Jag har följt receptet och fått dem lagom kladdiga utan att de kletar. Sätter in dem i kylen efter ca en timma.

Bengt

2022-02-17

Följde receptet men det blev stora pölar likt plättar! Måste vara något som saknas ! Mer mjöl??

Micka

2020-07-13

Hej Micka! Vad tråkigt att höra! Hmm... om du följde receptet och ingredienserna till punkt och pricka så är det tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade... Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-07-14

Näringsvärde per portion

Energi293 KJ / 70 kCal
Fett4 g
Salt0.21 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Memma
Betyg 3.3 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkakecookies
Betyg 4.7 av 5.
158 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågsurdegsgrund
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga