Kladdiga rågcookies

Att baka småkakor med rågmjöl går alldeles utmärkt. Rågmjölet ger dessa cookies en härligt seg konsistens och fyllig smak som förstärks av mörk choklad. De är inte fullt lika söta som amerikanska cookies, men lika goda ändå – särskilt med flingsalt på toppen!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
ca 40 st
100 g smör
200 g mörk choklad (70%)
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl grovt rågmjöl
flingsalt
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi293 KJ / 70 kCal
Fett4 g
Salt0.21 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Favoriter!! Mycket goda och blir lika bra varje gång!
Emilia
2023-02-14Jag har gjort dem två gånger med lika bra resultat. Jag har följt receptet och fått dem lagom kladdiga utan att de kletar. Sätter in dem i kylen efter ca en timma.
Bengt
2022-02-17Följde receptet men det blev stora pölar likt plättar! Måste vara något som saknas ! Mer mjöl??
Micka
2020-07-13Hej Micka! Vad tråkigt att höra! Hmm... om du följde receptet och ingredienserna till punkt och pricka så är det tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade... Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-14