Salta smörkakor

22
5
Salta smörkakor

Spröda småkakor med tydlig smörsmak. Smörkakorna är rätt salta, och ska så vara, men minska på mängden om du inte är så förtjust i det. Snyggast blir småkakorna om du spritsar degen, men det går också bra att klicka ner den i formarna med sked.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Salta smörkakor

Ingredienser

50 st
250 g rumsvarmt smör
1/2 dl neutral rapsolja
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl majsstärkelse (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1 tsk bakpulver
2 krm flingsalt

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och gör tipsets dessert med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut tipsets dessertgrädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gör en minidessert genom att toppa smörkakorna med sylt och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Ida

2022-09-01

Underbart goda, men hade i säkert 2 tsk salt snarare än 2 krm, plus lite extra som topping.

Magdalena

2022-05-01

Godaste kakorna någonsin! Men ta minst dubbla mängden salt.

Johanna

2021-10-14

Alltså helt fantastiska! Så enkla men smöriga, frasiga, salta och söta. Underbart!

Näringsvärde per portion

Energi 331 KJ / 79 kCal
Fett 5 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 8 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden