Salta smörkakor

Spröda småkakor med tydlig smörsmak. Smörkakorna är rätt salta, och ska så vara, men minska på mängden om du inte är så förtjust i det. Snyggast blir småkakorna om du spritsar degen, men det går också bra att klicka ner den i formarna med sked.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
50 st
250 g rumsvarmt smör
1/2 dl neutral rapsolja
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl majsstärkelse (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1 tsk bakpulver
2 krm flingsalt
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och gör tipsets dessert med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut tipsets dessertgrädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Gör en minidessert genom att toppa smörkakorna med sylt och vispad grädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi331 KJ / 79 kCal
Fett5 g
Salt0.14 g
Kolhydrater8 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Underbart goda, men hade i säkert 2 tsk salt snarare än 2 krm, plus lite extra som topping.
Ida
2022-09-01Godaste kakorna någonsin! Men ta minst dubbla mängden salt.
Magdalena
2022-05-01Alltså helt fantastiska! Så enkla men smöriga, frasiga, salta och söta. Underbart!
Johanna
2021-10-14