Salta smörkakor
Spröda småkakor med tydlig smörsmak. Smörkakorna är rätt salta, och ska så vara, men minska på mängden om du inte är så förtjust i det. Snyggast blir småkakorna om du spritsar degen, men det går också bra att klicka ner den i formarna med sked.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
50 st
250 g rumsvarmt smör
1/2 dl neutral rapsolja
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl majsstärkelse (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1 tsk bakpulver
2 krm flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi331 KJ / 79 kCal
Fett5 g
Salt0.14 g
Kolhydrater8 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Kan man frysa dessa?
Marie
2024-06-05Hej Marie! Ja, det går jättebra det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-05Jag toppade med en salt skalad mandel. Urgoda!!! Passar till roséglögg.
Carina
2024-03-15Underbart goda, men hade i säkert 2 tsk salt snarare än 2 krm, plus lite extra som topping.
Ida
2022-09-01