Salta smörkakor

18
1
Salta smörkakor

Spröda småkakor med tydlig smörsmak. Smörkakorna är rätt salta, och ska så vara, men minska på mängden om du inte är så förtjust i det. Snyggast blir småkakorna om du spritsar degen, men det går också bra att klicka ner den i formarna med sked.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Salta smörkakor

Ingredienser

50 st
250 g
rumsvarmt smör
1/2 dl
neutral rapsolja
1 1/2 dl
strösocker
2 1/2 dl
majsstärkelse (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
3 1/2 dl
vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1 tsk
bakpulver
2 krm
flingsalt

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och gör tipsets dessert med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut tipsets dessertgrädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gör en minidessert genom att toppa smörkakorna med sylt och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Emma

2020-05-17

Super super goa... MEN dem kollapsa å blev som pajdej? Va hände?

Redaktionen ICAse

2020-05-18

Hej Emma! Kan det ha varit så att du glömde bakpulvret? Tur att de var goda ändå! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 331 KJ / 79 kCal
Fett 5 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 8 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept