UNDER 60 MIN | Medel

Salta smörkakor

Spröda småkakor med tydlig smörsmak. Smörkakorna är rätt salta, och ska så vara, men minska på mängden om du inte är så förtjust i det. Snyggast blir småkakorna om du spritsar degen, men det går också bra att klicka ner den i formarna med sked.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop smör, olja och socker i en bunke.
  3. Blanda majsstärkelse, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smörblandningen och arbeta ihop till en lös deg.
  4. Klicka eller spritsa degen i 50 st minimuffinsformar (för 50 st) ställda på en plåt.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och gör tipsets dessert med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut tipsets dessertgrädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Tips

Gör en minidessert genom att toppa smörkakorna med sylt och vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl neutral rapsolja
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl majsstärkelse (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 331 kJ / 79 kCal