Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Nutellakakor

(3)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Publikfriande godbitar med rik chokladsmak. Grunden till nutella-kakorna är en klassisk mördeg som du smaksätter med kakao. Lägg ihop de färdiggräddade kakorna två och två med len hasselnötskräm emellan. En succégiven småkaka!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 25 st dubbla kakor
  • 4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 225 g kylskåpskallt tärnat smör
  • 1 äggula
Fyllning
  • 250 g hasselnötskräm av nutellatyp
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st dubbla kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till 2 rullar, ca 20 cm långa (för 25 st). Låt vila övertäckta minst 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Skär rullarna i ca 4 mm tjocka skivor. Lägg på 2 bakpappersklädda plåtar.
  5. Grädda varje plåt för sig i mitten av ugnen 7–8 minuter. Låt svalna helt.
  6. Fyllning: Bre eller spritsa försiktigt hasselnötskräm på hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer