Nutellakakor
Publikfriande godbitar med rik chokladsmak. Grunden till nutella-kakorna är en klassisk mördeg som du smaksätter med kakao. Lägg ihop de färdiggräddade kakorna två och två med len hasselnötskräm emellan. En succégiven småkaka!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
25 st dubbla kakor
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 krm salt
225 g kylskåpskallt tärnat smör
1 äggula
Fyllning
250 g hasselnötskräm av nutellatyp
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi758 KJ / 181 kCal
Fett14 g
Salt0.17 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag har hängt upp mig på annat. Jag trodde i min enfald att det var nutella i själva degen, vilket hade underlättat betydligt. Mina kakor blev perfekta, men inget barn kan bita igenom den dubbla kakan, den är för tjock och skär man dom tunnare blir det småsmulor av allt antingen i knät eller på assietten. Jag har bakat med smördeg förr, men inte råkat ut för detta tidigare. Gör om, gör RÄTT !!
Eva
2023-07-17Alldeles "smuliga". Går inte att hantera. Åkte i sophinken.
Barbro
2017-11-18Hej Agnes! Trist att det blev så. Men längre tid i kylen så blir det mer lätthanterligt. Lycka till nästa gång! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-23Hej! Tror att det är bättre att låta kakdegen antingen vila 30 min i frysen eller ca 2 timmar i kylen, för den behöver vara rejält kall när en skär upp den. 30 minuter i kylen som det står i receptet är för lite tid tycker jag. MVH/Agnes
Agnes
2017-05-27