Nutellakakor

21
6
Nutellakakor

Publikfriande godbitar med rik chokladsmak. Grunden till nutella-kakorna är en klassisk mördeg som du smaksätter med kakao. Lägg ihop de färdiggräddade kakorna två och två med len hasselnötskräm emellan. En succégiven småkaka!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Nutellakakor

Ingredienser

25 st dubbla kakor
4 1/2 dl
vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
1/2 dl
strösocker
1/2 dl
kakao
1 krm
salt
225 g
kylskåpskallt tärnat smör
1
äggula

Fyllning

250 g
hasselnötskräm av nutellatyp

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Barbro

2017-11-18

Alldeles "smuliga". Går inte att hantera. Åkte i sophinken.

Redaktionen ICAse

2017-11-23

Hej Agnes! Trist att det blev så. Men längre tid i kylen så blir det mer lätthanterligt. Lycka till nästa gång! Hälsningar Michelle

Agnes

2017-05-27

Hej! Tror att det är bättre att låta kakdegen antingen vila 30 min i frysen eller ca 2 timmar i kylen, för den behöver vara rejält kall när en skär upp den. 30 minuter i kylen som det står i receptet är för lite tid tycker jag. MVH/Agnes

Redaktionen

2017-05-19

Hej Lennart! Inget fel på receptet men läs gärna vårt tidigare svar om hur viktigt det är att degen är tillräckligt kall osv Och det ÄR spröda kakor. Hälsningar MIchelle

Näringsvärde per portion

Energi 758 KJ / 181 kCal
Fett 14 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 11 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept