Mjölkchokladsnittar

111
16
Mjölkchokladsnittar

Dessa sega småkakor med djup chokladsmak är lika lätta att lyckas med som att tycka om. Extra goda blir chokladsnittarna med grovhackad mjölkchoklad på toppen. Gör gärna dubbel sats när du ändå är igång, för när man ätit en kaka vill man gärna ta en till…

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Mjölkchokladsnittar

Ingredienser

40 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
ca 100 g grovhackad mjölkchoklad

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Anita

2021-08-01

Goda men blev alldeles för lösa. Vad kan det bero på? Anita

Redaktionen ICAse

2021-08-03

Hej Anita! Var degen lös eller var kakorna lösa när du tog dem ut ur ugnen? Kakorna är lite lösa när man har tagit ut plåten ur ugnen men de stelnar efter ett tag. Om du menar att kakorna var för lösa efter gräddningen och att de hade stått ett tag så tror vi att du kan ha tagit ut plåten lite för tidigt. Alla ugnar är ju olika som bekant så man får hålla lite koll på bakverken i ugnen. 😊 Tur att de var goda i alla fall! Hälsningar Elina

Kristian

2021-04-25

Någon tipsade om att strö lite flingsalt på mot slutet, det blev toppen!

Anna

2021-04-08

Enkla och mycket goda! Nästa gång ska jag prova att strö lite flingsalt på när jag precis tagit ut dem ur ugnen, så att det fastnar i chokladen. :)

Näringsvärde per portion

Energi 234 KJ / 56 kCal
Fett 3 g
Salt 0.09 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept