Mjölkchokladsnittar

106
15
Mjölkchokladsnittar

Dessa sega småkakor med djup chokladsmak är lika lätta att lyckas med som att tycka om. Extra goda blir chokladsnittarna med grovhackad mjölkchoklad på toppen. Gör gärna dubbel sats när du ändå är igång, för när man ätit en kaka vill man gärna ta en till…

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Mjölkchokladsnittar

Ingredienser

40 st
100 g
rumsvarmt smör
1 dl
strösocker
2 msk
ljus sirap
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 msk
kakao
1/2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
ca 100 g
grovhackad mjölkchoklad

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Kristian

2021-04-25

Någon tipsade om att strö lite flingsalt på mot slutet, det blev toppen!

Anna

2021-04-08

Enkla och mycket goda! Nästa gång ska jag prova att strö lite flingsalt på när jag precis tagit ut dem ur ugnen, så att det fastnar i chokladen. :)

Tulle

2021-02-07

Jag gjorde dubbel sats och täckte ett bakplåtspapper, mycket lättare än att rulla ut längder! Lite svårare att skära och blir mer spillbitar, men dom försvinner ganska snabbt!

Näringsvärde per portion

Energi 234 KJ / 56 kCal
Fett 3 g
Salt 0.09 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept