Mjölkchokladsnittar

77
11
Mjölkchokladsnittar

Dessa sega småkakor med djup chokladsmak är lika lätta att lyckas med som att tycka om. Extra goda blir chokladsnittarna med grovhackad mjölkchoklad på toppen. Gör gärna dubbel sats när du ändå är igång, för när man ätit en kaka vill man gärna ta en till…

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Mjölkchokladsnittar

Ingredienser

40 st
100 g
rumsvarmt smör
1 dl
strösocker
2 msk
ljus sirap
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 msk
kakao
0.5 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
ca 100 g
grovhackad mjölkchoklad

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Sandra

1/17/2021

Gick fort att göra och himla goda att mumsa i sig!

Anna

1/13/2021

Tror ni man kan göra dessa glutenfria och byta ut vetemjölet mot mjölmix? Dotter har fått glutenintolerans och vi håller precis på att lära oss om detta.

Redaktionen ICAse

1/13/2021

Hej Anna! Det bör fungera men inget vi har provbakat, det går inte alltid att byta ut vetemjöl rakt av. Alt kan du läsa ett tips där vi svarat på en liknande fråga längre ner här i kommentarerna. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Hannah

10/11/2020

Är det ljus blockchoklad ni har använt eller mjölkchokladkaka?

Redaktionen ICAse

10/12/2020

Hej Hannah! Vid provbakning använde vi mjölkchokladkaka men det går lika bra med ljus blockchoklad. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 234 KJ / 56 kCal
Fett 3 g
Salt 0.09 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept