UNDER 60 MIN | Medel

Mjölkchokladsnittar

Dessa sega småkakor med djup chokladsmak är lika lätta att lyckas med som att tycka om. Extra goda blir chokladsnittarna med grovhackad mjölkchoklad på toppen. Gör gärna dubbel sats när du ändå är igång, för när man ätit en kaka vill man gärna ta en till…

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör smöret mjukt med socker och sirap.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en ganska lös deg.
  4. Dela degen i 3 bitar på ett mjölat bakbord (för 40 st).
  5. Forma bitarna till tunna rullar. Lägg med ordentligt avstånd på en bakpappersklädd plåt. Platta till rullarna lätt och strö över chokladen.
  6. Grädda i mitten av ugnen 7–8 minuter. Kakorna kan fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen, de stelnar till när de svalnat.
  7. Låt längderna svalna några minuter. Skär dem lite på snedden till 2–3 cm breda bitar.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ca 100 g grovhackad mjölkchoklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 234 kJ / 56 kCal