Sukiyaki
Sugen på mat från Asien? Prova då denna Sukiyaki som är en kött- och grönsaksrätt som tillreds i gryta och serveras med ris. Warishitabuljongen till grytan gör du av alkoholfri saké, vatten och soja som får god smak av dashipulver. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
400 g entrecôte (i så tunna skivor som möjligt, be charkpersonalen om hjälp)
10 stora champinjoner
1 gul lök
1/2 purjolök
1/2 salladskålshuvud
1 pkt saifun (à 150 g) alt glasnudlar
200 g tofu (sojabönsost)
4 ägg eller äggulor (4 ägg motsvarar 8 äggulor)
Warishitabuljong
2 dl mirin (alkoholfri sake)
2 dl japansk soja
2 dl vatten
1 påse dashipulver (1 påse motsvarar 2 tsk)
Till servering
kokt ris
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
jätte god rätt som passar bäst till fyra personer, annars blir det trångt i grytan. mycket gott och mysigt. ett måste att ha till är sake ( ett japanskt vin som drickes varmt).
Liselott
2004-02-01