Sukiyaki

Betyg 2.5 av 5.
28 personer har röstat
1
Sukiyaki

Sugen på mat från Asien? Prova då denna Sukiyaki som är en kött- och grönsaksrätt som tillreds i gryta och serveras med ris. Warishitabuljongen till grytan gör du av alkoholfri saké, vatten och soja som får god smak av dashipulver. Supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Sukiyaki

Ingredienser

4 portioner
400 g  entrecôte (i så tunna skivor som möjligt, be charkpersonalen om hjälp)
10   stora champinjoner
1   gul lök
1/2   purjolök
1/2   salladskålshuvud
1   pkt saifun (à 150 g) alt glasnudlar
200 g  tofu (sojabönsost)
4   ägg eller äggulor (4 ägg motsvarar 8 äggulor)

Warishitabuljong

2 dl  mirin (alkoholfri sake)
2 dl  japansk soja
2 dl  vatten
1   påse dashipulver (1 påse motsvarar 2 tsk)

Till servering

kokt ris

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

jätte god rätt som passar bäst till fyra personer, annars blir det trångt i grytan. mycket gott och mysigt. ett måste att ha till är sake ( ett japanskt vin som drickes varmt).

Liselott

2004-02-01

Testa liknande recept

Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spring rolls med biff och jordnötsdressing
Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
242 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga