Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sukiyaki

Sugen på mat från Asien? Prova då denna Sukiyaki som är en kött- och grönsaksrätt som tillreds i gryta och serveras med ris. Warishitabuljongen till grytan gör du av alkoholfri saké, vatten och soja som får god smak av dashipulver. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skär champinjoner och lök i 1/2 cm tjocka skivor. Skär purjon diagonalt i 4 cm breda bitar. Dela salladen i 6-8 cm breda delar. Arrangera detta snyggt på ett fat med köttet och ev glasnudlar och tofu i tärningar.
  2. Vispa upp 1 ägg eller 2 äggulor per person i små skålar.
  3. Buljong: Blanda ingredienserna till warishitabuljongen. Häll 3/4 i grytan. Hetta upp till kokning på spisen.
  4. Ställ grytan på en bordsvärmare/-platta. Sänk värmen. Lägg i lök, purjo, svamp, kål, glasnudlar, tofu och låt sjuda tills löken är klar. Lägg ner köttskivor och låt dem bli klara.
  5. Ta efter hand upp kött, grönsaker etc och doppa i det uppvispade ägget/äggulorna. Lägg i mer kött osv. Tillsätt resten av buljongen om det behövs. Servera ev med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g entrecôte (i så tunna skivor som möjligt, be charkpersonalen om hjälp)
  • 10 stora champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 salladskålshuvud
  • 1 pkt saifun (à 150 g) alt glasnudlar
  • 200 g tofu (sojabönsost)
  • 4 ägg eller äggulor (4 ägg motsvarar 8 äggulor)
Warishitabuljong
  • 2 dl mirin (alkoholfri sake)
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 påse dashipulver (1 påse motsvarar 2 tsk)
Till servering
  • kokt ris
Lägg till i inköpslistan