Koka perfekt ris

Ja, hur kokar man ris utan att bränna botten? Det ska vi guida er genom nu! För det finns faktiskt ett sätt som lovar perfekt ris varje gång. Häng med!

Koka ris

Säg hejdå till bränt ris för alltid! Här visar vi steg för steg hur du kokar perfekt ris varje gång.

Koka ris steg för steg:

  1. 1. Skölj riset

    1. Skölj riset

    Börja med att skölja riset i kallt vatten genom en sil så att inga riskorn smiter ut.

  2. 2. Koka riset som pasta

    2. Koka riset som pasta

    Koka upp en kastrull med MYCKET vatten, på samma sätt som du kokar pasta. På detta sätt kommer inte riset bränna fast i botten, hur smart? Salta och häll ner riset i vattnet och låt sjuda utan lock (så vattnet inte kokar över) så länge som det står på risets förpackning.

  3. 3. Häll ut vattnet

    3. Häll ut vattnet

    Häll av vattnet genom en sil som fångar upp riskornen och låt vattnet rinna av. Riset kan gärna stå och ånga av sig lite så blir det liksom ännu bättre.

  4. 4. Klart!

    4. Klart!

    Ta-da! Perfekt ris! Härlig konsistens, luftigt, fint och inte bränt. Precis lika enkelt som att koka pasta!

Artiklar (328)

Saltskola!

Salta på rätt sätt

Salt är en av de viktigaste grundsmakerna och fungerar som en smakförhöjare i, i princip, all matlagning. Men hur gör man för att få till den perfekta biffen, hur mycket salt ska det vara i pastavattnet och hur saltar man när man kokar grönsaker?

Matskola

Musselsoppa - video!

Bjud på en riktigt len och mustig musselsoppa och imponera på middagsgästerna!