Ja, hur kokar man ris utan att bränna botten? Det ska vi guida er genom nu! För det finns faktiskt ett sätt som lovar perfekt ris varje gång. Häng med!
Säg hejdå till bränt ris för alltid! Här visar vi steg för steg hur du kokar perfekt ris varje gång.
Börja med att skölja riset i kallt vatten genom en sil så att inga riskorn smiter ut.
Koka upp en kastrull med MYCKET vatten, på samma sätt som du kokar pasta. På detta sätt kommer inte riset bränna fast i botten, hur smart? Salta och häll ner riset i vattnet och låt sjuda utan lock (så vattnet inte kokar över) så länge som det står på risets förpackning.
Häll av vattnet genom en sil som fångar upp riskornen och låt vattnet rinna av. Riset kan gärna stå och ånga av sig lite så blir det liksom ännu bättre.
Ta-da! Perfekt ris! Härlig konsistens, luftigt, fint och inte bränt. Precis lika enkelt som att koka pasta!
Här får du tips och steg för steg-beskrivning så att du lyckas koka perfekt färskpotatis.
Salt är en av de viktigaste grundsmakerna och fungerar som en smakförhöjare i, i princip, all matlagning. Men hur gör man för att få till den perfekta biffen, hur mycket salt ska det vara i pastavattnet och hur saltar man när man kokar grönsaker?
Hur lång tid ska man koka potatis? Här får du svar och lär dig allt om att koka potatis.
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
Här visar vi, med video och steg för steg, hur du gör egen surdeg på råg från grunden.
I vår matskola visar vi hur du gör kolapaj - perfekt till fikat eller som efterrätt.