Ja, hur kokar man ris utan att bränna botten? Det ska vi guida er genom nu! För det finns faktiskt ett sätt som lovar perfekt ris varje gång. Häng med!
Säg hejdå till bränt ris för alltid! Här delar Niclas från ICA-kökets youtube med sig av sitt bästa koka-ris-tips:
Tips! Prenumerera på ICA-kökets youtubekanal för mer matinspiration!
Börja med att skölja riset i kallt vatten genom en sil så att inga riskorn smiter ut.
Koka upp en kastrull med MYCKET vatten, på samma sätt som du kokar pasta. På detta sätt kommer inte riset bränna fast i botten, hur smart? Salta och häll ner riset i vattnet och låt sjuda utan lock (så vattnet inte kokar över) så länge som det står på risets förpackning.
Häll av vattnet genom en sil som fångar upp riskornen och låt vattnet rinna av. Riset kan gärna stå och ånga av sig lite så blir det liksom ännu bättre.
Ta-da! Perfekt ris! Härlig konsistens, luftigt, fint och inte bränt. Precis lika enkelt som att koka pasta!