Crispy rice salad – Nam kaho tod

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1Klimatsmart
Crispy rice salad – Nam kaho tod

Crispy rice salad eller krispig rissallad är en flirt med den thailändska rätten Nam khao tod. Det friterade riset tillsammans med en fräsch dressing, färska kryddor och jordnötter blir perfektion när det kommer till smak och krisp. Oerhört gott och perfekt om du har ris över!

Samarbete med:

Crispy rice salad – Nam kaho tod

Ingredienser

4 portioner
5 dl neutral olja till fritering
5 dl kokt kylt jasminris (gärna kylt i 1 - 3 dagar)
3 msk röd currypasta
1 dl rismjöl (eller se tips)

Dressing

1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad ingefära
1 lime (2 msk saft för 4 personer)
3 msk japansk soja
2 msk risvinäger

Sallad

1 gurka
2 citrongräs
2 salladslök
1 - 2 grön chili
1/2 kruka thaibasilika
1/2 kruka koriander
1 dl salta jordnötter
1 förp sojabönor (á 250 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Erik

2024-09-20

Näringsvärde per portion

Energi1860 KJ / 444 kCal
Fett19 g
Salt2.8 g
Kolhydrater49 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med grön curry och bambuskott
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilégryta med bambuskott och röd curry
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska vårrullar med tofu och thaibasilika
Betyg 3.2 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och chilismör
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd currykyckling med ananas
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade lökringar med ljus lageröl
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga