Chicken fried rice
En smakrik asiatisk rätt som går att äta med både pinnar och sked. Kycklingen och grönsakerna steks för sig i en del olja, innan det kokta riset hälls i en tom stekpanna. Ett ägg över det får riset att bli krämigt och en perfekt komponent till de övriga ingredienserna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
3 morötter
600 g strimlad kycklingfilé
2 msk olja
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 vitlöksklyfta
4 ägg
3 msk sweet chilisås
3 msk japansk sojasås
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 603 kCal
Fett18 g
Salt3.11 g
Kolhydrater59 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mina barn fullkomligt älskar det här receptet
Marianne
2024-12-08Normalt sett kör jag med Jasmine, men körde basmati nu. Jasmine är godare, men Basmati är fluffigare. Ta lite mindre vatten än vad de föreslår. Följde receptet, men körde Champinjoner, Haricot verts, röd lök och hackad vitlök. Som sås mixade jag min favorit chilisås (https://www.drakfrukt.se/produkt/carolina-reaper-chilisas/) i en hygglig mängt, Oyster sauce , en skvätt av en bra mörk soja typ, Superior dark soy, och en skvätt fisksås . Stekte riset i såsen extra länge innan jag lade i resten. mums
Rickard
2024-11-08Riktigt gott var det man lär göra det fler gånger Altid kul att testa något nytt
Anette
2024-01-19