Chicken fried rice

21
5
Chicken fried rice

En smakrik asiatisk rätt som går att äta med både pinnar och sked. Kycklingen och grönsakerna steks för sig i en del olja, innan det kokta riset hälls i en tom stekpanna. Ett ägg över det får riset att bli krämigt och en perfekt komponent till de övriga ingredienserna!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Chicken fried rice

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
3
morötter
600 g
strimlad kycklingfilé
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
150 g
haricots verts
1
vitlöksklyfta
4
ägg
3 msk
sweet chilisås
3 msk
japansk sojasås
2 msk
sesamfrön

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Stek i sesamolja och smaka av med pressad lime.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Lisette

2/22/2021

Alltså ett kläckt ägg blir inte aptitligt - bättre med ett knäckt! :)

Redaktionen ICAse

2/22/2021

Hej Lisette! Det har du helt rätt i! 😉 Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu ändrat texten. Hälsningar Elina

Julia

2/15/2021

Super gott och lätt att laga! Adderade lite mer soja och la till chiliflakes.

Tobias

12/10/2020

Tack för kommentaren Pierre, blev supergott.

Näringsvärde per portion

Energi 2520 KJ / 603 kCal
Fett 18 g
Salt 3.11 g
Kolhydrater 59 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept