Fried rice med grönsaker och ägg
Fried rice, alltså stekt ris, med grönsaker och ägg är en risrätt med asienkänsla. Grönsaker, lök och morötter tar smak av varandra vid stekningen och smaksätts med chilisås när du blandar i riset. Äggen som knäcks över ger riset en fin fyllighet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
1 morot
1 röd paprika
150 g sockerärtor
2 salladslökar
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk japansk soja
1/2 dl sweet chilisås
3 ägg
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Stek gärna 1 riven vitlöksklyfta och 1 msk färskriven ingefära tillsammans med grönsakerna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1701 KJ / 406 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är inte glutenfri ,för soya innehåller gluten. Det finns glutenfri soya , men det borde stå i ingredienserna att man ska använda det om man vill ha glutenfri Men det är en jätte god maträtt! Edith
Edith
2023-10-27Tack Edith för din kommentar! Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Tack för att du använder våra recept och roligt att du gillade rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30Väldigt gott o lätt lagat, jag körde igång ugnen först lagade till valfri kycklingdel som jag sedan skivade och kastade ihop i woken i slutet! Gott till matlåda också!
Elias
2023-05-17Hade slut på soja så kryddade med lite salt och curry. Det blev fantastiskt gott.
Heidi
2023-03-08