Fried rice med grönsaker och ägg

117
19 Klimatsmart
Fried rice med grönsaker och ägg

Fried rice, alltså stekt ris, med grönsaker och ägg är en risrätt med asienkänsla. Grönsaker, lök och morötter tar smak av varandra vid stekningen och smaksätts med chilisås när du blandar i riset. Äggen som knäcks över ger riset en fin fyllighet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Fried rice med grönsaker och ägg

Ingredienser

4 portioner
3 dl
basmatiris
1
morot
1
röd paprika
250 g
sockerärtor
2
salladslökar
2 msk
rapsolja
1 1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 - 1 1/2 msk
soja
1/2 dl
sweet chilisås
3
ägg

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

117

Kommentarer

Jessica

2/13/2021

La till kyckling vilket gjorde sig bra, men för lite smak för min del.

Ida

1/24/2021

Jättegott blev resultatet!. Dock tyckte sambon som har lite mer matlust än mig att det skulle varit lite kyckling med för att även mätta hans mage. Så det rekommenderas till er som inte blir mätt så fort. Men själv tyckte jag detta var super gott. Använde japansk soja vilket smakade mycket bra ! Tack för ett mycket bra recept ICA som nu är tillagt bland mina sparade recept ! 👌

Maria

1/23/2021

Snabblagat men ganska salt. Kanske ska vara japansk soja? Bra grundrecept.

Näringsvärde per portion

Energi 1529 KJ / 365 kCal
Fett 7 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept