Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fried rice med grönsaker och ägg

Fried rice, alltså stekt ris, med grönsaker och ägg är en risrätt med asienkänsla. Grönsaker, lök och morötter tar smak av varandra vid stekningen och smaksätts med chilisås när du blandar i riset. Äggen som knäcks över ger riset en fin fyllighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärter och salladslök i strimlor.
  3. Stek grönsakerna i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på sojan.
  4. Tillsätt det kokta riset och sweet chilisåsen. Rör om.
  5. Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 250 g sockerärtor
  • 2 salladslökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk soja
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 3 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1529 kJ / 365 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept