Fried rice, alltså stekt ris, med grönsaker och ägg är en risrätt med asienkänsla. Grönsaker, lök och morötter tar smak av varandra vid stekningen och smaksätts med chilisås när du blandar i riset. Äggen som knäcks över ger riset en fin fyllighet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade slut på soja så kryddade med lite salt och curry. Det blev fantastiskt gott.
Heidi
2023-03-08Gott! Körde fyst wokmix, ris, soja, ägg och sweetchilli. Rekommenderas om du har ris över :)
John
2023-02-06Gott, anpassade också efter de grönsaker jag hade hemma. Dagsgammalt jasminris funkade bra.
Hedda
2023-01-19