Äntligen kräftsäsong!

Koka om kräftor

Det här med att koka om kräftor, hur gör man det? Varför gör man det? Vad ska man ha i kräftlagen? Här är allt du behöver veta om att koka om kräftor!
Tips! Fler goda recept till kräftskivan hittar du här!

Koka om kräftor

Att koka om kräftor i hemmagjord kräftlag är toppen för att få en godare smak på kräftorna. I filmen nedan visar vi hur du gör!

Tina kräftor

För att få godast smak är det bästa att låta kräftorna tina långsamt i kylskåp i 48 timmar. Det går också att tina kräftorna i rumstemperatur under ungefär ett dygn, men då de kan tappa smak är det inget att rekommendera. Man vill ju att de ska vara så goda som möjligt!

Varför ska man koka om kräftor?

Man säger ju koka om kräftor men i själva verket är det kräftlagen man kokar och sedan häller över kräftorna. Detta för att kräftorna ska få riktig god smak till kräftskivan!

Hur kokar man om frysta kräftor?

Det bästa är att låta de frysta kräftorna tina, lägga dem i lagen och sedan låta stå och marinera i kylen över natten.

Kan man använda dillfrö istället för dillkronor, och hur mycket i så fall?

Javisst! 5 stjälkar krondill motsvarar 2 msk dillfrö.

Kräftrecept:

Kräftlag

Kräftlag

Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer.

Prova lägga dina kräftor i en hemmagjord lag – för en fräschare smak! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Tina upp de frysta kräftorna, gör din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.

Kräftlag
Koka kräftor

Koka kräftor

Betyg 3.7 av 5.
43 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer.

Vankas det kräftskiva eller kräftkalas? Här har du ett prima recept på hur du går till väga för att koka kräftorna så att det får en riktigt god smak.

Koka kräftor
Inköpslistan

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan

Artiklar (1363)

Gravid på kräftskivan

Kräftskiva och gravid

Vad kan jag som gravid äta på kräftskivan? Vår dietist svarar på frågorna.

Kräftfest på vår signal!

Kräftskiva 2024

Allt du behöver veta om kräftor, tillbehör och hur du kokar egen kräftlag.

Historielektion!

Kräftskivans historia

Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.