Det här med att koka om kräftor, hur gör man det? Varför gör man det? Vad ska man ha i kräftlagen? Här är allt du behöver veta om att koka om kräftor!
Tips! Fler goda recept till kräftskivan
hittar du här!
Att koka om kräftor i hemmagjord kräftlag är toppen för att få en godare smak på kräftorna. I filmen nedan visar vi hur du gör!
Tips! Prenumerera på ICA-kökets youtubekanal för mer matinspiration!
För att få godast smak är det bästa att låta kräftorna tina långsamt i kylskåp i 48 timmar. Det går också att tina kräftorna i rumstemperatur under ungefär ett dygn, men då de kan tappa smak är det inget att rekommendera. Man vill ju att de ska vara så goda som möjligt!
Man säger ju koka om kräftor men i själva verket är det kräftlagen man kokar och sedan häller över kräftorna. Detta för att kräftorna ska få riktig god smak till kräftskivan!
Det bästa är att låta de frysta kräftorna tina, lägga dem i lagen och sedan låta stå och marinera i kylen över natten.
Javisst! 5 stjälkar krondill motsvarar 2 msk dillfrö.
Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!