Så gör du paj fylld med seg kolasås
I vår matskola visar vi hur du gör kolapaj - perfekt till fikat eller som efterrätt.
Dulce de leche är namnet på världens kanske smarrigaste kolakräm. Köp färdig på burk eller koka enkelt din egen och använd till bakning och i efterrätter. Här lär vi dig hur du gör och tipsar om goda recept med dulce de leche.
Översatt till svenska betyder dulce de leche söt mjölk och kommer ursprungligen från Latinamerika. Genom att koka ihop mjölk och socker på svag värme under lång tid koncentreras både smak och konsistens. Dulce de leche finns att köpa färdig, men man kan även utgå från sötad, kondenserad mjölk på burk och koka egen kolakräm. Det man gör är helt sonika att koka burken i en kastrull med vatten. Ja, du läste rätt, hela burken alltså.
Banoffee pie kännetecknas av smaker som banan, kola och choklad. Här gör vi en supersnabb variant i portionsglas där bananskivor, digestivekex, grädde, karamelliserad mjölk och mörk choklad varvas.
Banoffee pie i glasVispa smetana, den söta kolakrämen dulce de leche och syrliga lingon till en fluffig kräm som breds på färdiga pannkakor. Perfekt efterrätt för picknickkorgen! Snabbt, gott och enkelt.
Lingonrulle med vispad smetanaDen här smaskiga efterrätten med stekta bananer trollar du snabbt fram med några få ingredienser. Toppa bananerna med knapriga sötsaker som finns hemma i skafferiet, som hackad choklad, nötter, krossade småkakor, kokos eller rivet limeskal.
Stekta bananer med chokladkolagräddeSemifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötterStorfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.
Banoffee pajEn riktig dulce de leche-tårta med botten av digestive och fyllning av dulce de leche och daimgrädde. Låt botten vila 1 timme i kylen innan du försiktigt lossar den från formen och brer på dulce de leche. Tårtan garneras därefter med daimgrädden, lite extra strössel av chokladen och söta härliga jordgubbar.
Koladröm med daimgrädde och jordgubbarI vår matskola visar vi hur du gör kolapaj - perfekt till fikat eller som efterrätt.
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Med en sprakande glassbomb som dessert på festen behövs inga andra fyrverkerier.
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
I vår matskola visar vi hur du gör fluffig hallonsufflé, en elegant dessert till middagen.
Gör enkelt den supergoda nutellapizzan med smördeg eller filodeg, toppad med frukt och bär
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Med dessa tips och verktyg blir du en mästare på att tända din grill utan tändvätska.