Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stekta bananer med chokladkolagrädde

Den här smaskiga efterrätten med stekta bananer trollar du snabbt fram med några få ingredienser. Toppa bananerna med knapriga sötsaker som finns hemma i skafferiet, som hackad choklad, nötter, krossade småkakor, kokos eller rivet limeskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa dulche de lechen med ca 2 msk av grädden (för 4 port) så att den blir slät. Vispa resten av grädden fluffig med kakaon. Vänd ner dulce de lechen i grädden.
  2. Skala och dela bananerna på längden. Vänd bitarna i socker och stek dem i rikligt med smör tills
de får lite färg. Lägg bananerna på ett fat. 
  3. Vispa ner ca 2 msk vatten (för 4 port) i stekpannan och koka ihop till en kola. Häll den över bananerna.
  4. Topping: Strö över valfri topping. Servera direkt med chokladkolagrädden.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 3 små bananer
  • ca 3/4 dl rörsocker
  • smör (till stekning)
Topping
  • riven mörk choklad eller kakaonibs
  • kokosflakes och/eller hackade nötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 373 kCal