Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

163
35
Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Rena godistårtan med botten av digestive, hemkokt dulce de leche och daimgrädde. Kondenserad mjölk förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Ingredienser

8 bitar
1
burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
150 g
smör
300 g
digestivekex
1 l
jordgubbar
1 1/2
dubbeldaim (à 56 g)
3 dl
vispgrädde

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

 

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Numera finns det färdigkokt kondenserad mjölk på burk. Den heter karamelliserad mjölk och står ofta bredvid den kondenserade mjölken i hyllan. I stället för att koka kolakräm själv kan man blanda färdig kolasås på tub med grädde, crème fraiche eller matyoghurt, beroende på hur pass sött och fett man vill ha det, och använda all daim till garnering.

Vad tyckte du om receptet?

163

Kommentarer

Eleonor

2020-06-23

Underbart gott! 👌

Gerlandia

2020-06-18

Man kan koka burken av vanlig kondenserad mjölk MEN1. SKA BURKE VARA HEL UNDER VATTEN HELA TIDEN UNDER KOKTID AV 50 min ,så man ska fylla på vatten när det behövs o håller ögon på . Burken ska inte visa något typ av skador om det ska kokas. Jag har kokt flera gånger utan problem , jag brukar också lägga i botten för att skydda burken av slagit när vatten koka en kökshandduk ,men ska säga på Ica sortiment finns reda burk av Dulce de Leche färdig . Så om man inte vill äventyr o gör sin själv😁 ,köp färdig !

Jonathan

2020-05-21

Koka INTE konservburken med stängt lock. Den kan i värsta fall explodera.

Redaktionen ICAse

2020-05-22

Hej Jonathan! Oj hoppas verkligen inte burken exploderade för dig. Det kanske var något fel på burken eller att det kokade upp för hastigt och sen kokade för kraftigt. För burken ska vara stängd och småkoka under lång tid. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2943 KJ / 703 kCal
Fett 46 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 65 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept