Koladröm med daimgrädde och jordgubbar
En riktig dulce de leche-tårta med botten av digestive och fyllning av dulce de leche och daimgrädde. Låt botten vila 1 timme i kylen innan du försiktigt lossar den från formen och brer på dulce de leche. Tårtan garneras därefter med daimgrädden, lite extra strössel av chokladen och söta härliga jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 bitar
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde
1 förp dulce de leche (à ca 400 g)
1/4 kruka citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Energi2943 KJ / 703 kCal
Fett46 g
Salt1.1 g
Kolhydrater65 g
Protein8 g
Kommentarer
Stor favorit här. Jag brukar dock strunta i daim och grädde och bara lägga jordgubbarna direkt på kolasåsen. Toppen gott!!
Susanna
2024-10-26På tok för sött!
Sanna
2024-07-25Jag brukar använda dajmkulor istället för att krossad dajm. Tycker att det blir mkt mjukare smak istället för att man får en vass bit
Christine
2024-06-21