Koladröm med daimgrädde och jordgubbar
Rena godistårtan med botten av digestive och fyllning av dulce de leche och daimgrädde. Låt botten vila 1 timme i kylen innan du försiktigt lossar den från formen och brer på dulce de leche. Tårtan garneras därefter med daimgrädden, lite extra strössel av chokladen och söta härliga jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 bitar
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde
1 förp dulce de leche (à ca 400 g)
1/4 kruka citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2943 KJ / 703 kCal
Fett46 g
Salt1.1 g
Kolhydrater65 g
Protein8 g
Kommentarer
På tok för sött!
Sanna
2024-07-25Jag brukar använda dajmkulor istället för att krossad dajm. Tycker att det blir mkt mjukare smak istället för att man får en vass bit
Christine
2024-06-21Super gott och enkelt! Har även gjort denna gluten och laktosfri!!
Josephine
2024-06-21