Rena godistårtan med botten av digestive, hemkokt dulce de leche och daimgrädde. Kondenserad mjölk förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2012
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Eleonor
2020-06-23Underbart gott! 👌
Gerlandia
2020-06-18Man kan koka burken av vanlig kondenserad mjölk MEN1. SKA BURKE VARA HEL UNDER VATTEN HELA TIDEN UNDER KOKTID AV 50 min ,så man ska fylla på vatten när det behövs o håller ögon på . Burken ska inte visa något typ av skador om det ska kokas. Jag har kokt flera gånger utan problem , jag brukar också lägga i botten för att skydda burken av slagit när vatten koka en kökshandduk ,men ska säga på Ica sortiment finns reda burk av Dulce de Leche färdig . Så om man inte vill äventyr o gör sin själv😁 ,köp färdig !
Jonathan
2020-05-21Koka INTE konservburken med stängt lock. Den kan i värsta fall explodera.
Redaktionen ICAse
2020-05-22Hej Jonathan! Oj hoppas verkligen inte burken exploderade för dig. Det kanske var något fel på burken eller att det kokade upp för hastigt och sen kokade för kraftigt. För burken ska vara stängd och småkoka under lång tid. Hälsningar Ulrika