Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

209
40
Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Rena godistårtan med botten av digestive och fyllning av dulce de leche och daimgrädde. Det går också bra att koka egen dulce de leche av sötad kondenserad mjölk. Den förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Ingredienser

8 bitar
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde
1 förp dulce de leche (à ca 400 g)

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

 

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Det går bra att koka dulce det leche själv. Lägg en burk med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

209

Kommentarer

Irene

2022-07-21

Alldeles för sött för vår smak😔

Helena

2022-06-25

Godaste kakan ever

Malin

2021-08-31

Gott och enkelt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2943 KJ / 703 kCal
Fett 46 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 65 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden