Banoffee paj
Storfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
ca 12 bitar
Botten
100 g smör
1/3 dl strösocker
200 g digestivekex
Fyllning
1 burk dulce de leche eller karmelliserad mjölk (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
2 bananer
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (70 %)
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skippa sockret i botten!
Maria mihaela
2024-04-08Väldigt sött men väldigt god. Konsistensen blir väldigt bra om man har den i kylen i ca 3 h
Sandra
2024-04-07God men söt. Jag har gjort både med och utan socker i botten och föredrar helt klart att slippa sockret i botten. Blir bara för sött. Men väldigt fin, lättlagad och god efterrätt som gillas av de flesta . Har gjort precis som i receptet annars och använt Dulche de leche, den är väldigt fast och krämig i konsistensen. Botten gräddar jag alltid några minuter extra så att den blir frasig och fast, och sen är kakan nästan godast dagen efter.
Karolina
2024-03-31