Banoffee paj

76
11
Banoffee paj

Storfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Banoffee paj

Ingredienser

ca 12 bitar

Botten

100 g smör
1/3 dl strösocker
200 g digestivekex

Fyllning

1 burk dulce de leche eller karmelliserad mjölk (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
2 bananer
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (70 %)

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Isabell

2023-01-07

Jummy! Sa alla som åt efterrätten, första gången jag gör den men långt ifrån sista gången. Jag är inte speciellt förtjust i vispad grädde istället gjorde jag en vaniljkräm som jag blandade med 1 dl vispad grädde tyckte att 2 stora bananer räckte bra :)

Cecilia

2022-09-17

Jättebra recept. Man förväntar sig att den ska vara alldeles för sötsliskig men icke sa Nicke. Bara jättegod! 👌 En storfavorit både för oss och alla gäster. 😋 Som flera skrivit, 2 bananer är för lite. Brukar ta 3-4 av större modell.

Camilla

2022-05-24

Gott! Sliskigt sött dock.