Banoffee paj
Storfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
ca 12 bitar
Botten
100 g smör
1/3 dl strösocker
200 g digestivekex
Fyllning
1 burk dulce de leche eller karmelliserad mjölk (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
2 bananer
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (70 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt uppskattad av alla som provade! Ett tips är att skippa sockret, och ta en extra banan ovanpå.
Camilla
2024-12-10Kan rekommendera att toppa med krossad daim istället 😌👍🏻
Isak
2024-11-09Lägg till en gnutta salt till Botten blev Perfekt!
Pernilla
2024-10-26