Bild laddas
Så gör du!

Grilla majskorvar som ett proffs

Färska majskolvar är en riktig klassiker på grillen, så enkelt att göra och himmelskt goda med bara lite flingsalt och smält smör. Tricket är att behålla blasten på majskolvarna när du grillar - här visar vi varför!
Här hittar du ett helt gäng recept på grillad majs.

Grilla majskolvar med blast

  1. Bild laddas

    1. Blötlägg

    Börja med att blötlägga majskolven en kvart ungefär. Då brinner inte blasten upp över glöden, och majskolvarna blir dessutom härligt ångade under blasten.

  2. Bild laddas

    2. Knyt upp blasten

    Inte ute efter att ånga majskolven? Knyt upp blasten! Det ger ett praktiskt grepp, och är ett snyggt sätt att servera majskolvarna också.

  3. Bild laddas

    3. Indirekt värme under lock

    Ett vanligt misstag är att majskolvar grillas på direkt värme vilket oftast är alldeles för hett. De blir brända på ytan och kalla inuti. Genom att samla glöden på halva delen av grillen, och låta majskolvarna ligga på den andra sidan med locket på förvandlas grillen till en ugn - men ger ändå härlig grillsmak och grillränder.

  4. Bild laddas

    4. Glaze för mer smak

    Majskolv är gott som det är med bara salt och en klick smör, men vill du ha extra grillsmak kan du pensla på glaze när de börjar bli klara. Det ger dessutom en vacker färg och yta.

  5. Bild laddas

    5. Servera med blast

    Så håller de värmen lite bättre. Vik bort blasten när det är dags att njuta av en av sommarens stora favoriter. Gärna med en klick kryddsmör!

Fler sätt att grilla majskolvar...

  1. Bild laddas

    1. Förväll färska majskolvar

    Om dina färska majskolvar inte har blast är det en god idé att förvälla dem i saltat vatten ca 5 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av.

  2. Bild laddas

    2. Förförvällda majskolvar

    Nu för tiden kan du hitta redan förvällda majskolvar i många butiker. Smidigt! Allt du behöver göra är att lägga dem på grillen när den inte är allt för het och vända då och då. Sätt gärna i grillpinnar i båda ändrarna så är det enklare att äta.

  3. Bild laddas

    3. I foliepaket

    Det går också bra att grilla inlindade majskolvar i folie ca 15 minuter tillsammans med kryddsmör. Dessa blir mer som kokta majskolvar då de inte får någon grillyta.

Matskola

Grilla hamburgare

Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.
Bild laddas
Matskola

Grilla tonfisk i enkla steg med saftigt resultat

Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Bild laddas
Matskola

Rimma kyckling och kött

Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Bild laddas
Så gör du

Grilla nöt och kalv

Här har vi samlat vad alla grillmästare behöver känna till om nöt och kalv.
Bild laddas
Matskola

Grilla kött på två olika sätt

Lär dig två sätt att grilla riktigt saftigt kött, så att du lyckas vid grillen varje gång!
Bild laddas
Tips & recept

Så tillagar du råkorv

Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Bild laddas
3 sätt att testa!

Rare, medium eller well done?

När är köttet klart? Här visar vi tre olika sätt att testa.
Bild laddas

Röka på grillen, så gör du

På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!
Bild laddas
Matskola

Grillad dessert i 4 enkla steg

Grilla din efterrätten - det är fantastiskt gott! Här har vi grillat ananas och persika.
Bild laddas