Bild laddas

5 goda köttbullar

Vi frågade Buffés läsare om deras bästa recept på köttbullar och blev överösta av recept som hittills varit hemliga familjerecept. Vi provlagade många, och valde ut läsarnas bästa köttbullerecept. Här är resultatet − sex goda recept som du verkligen borde prova.

Det är tidningen Buffés läsare som har bidragit med de goda recepten. Detta gjordes i samband med en uppmaning om att skicka in sitt bästa recept på köttbullar.

 1. 1. Kristins köttbullar med trattkantareller

  14
  0

  Med bara sex ingredienser trollar du fram de här goda köttbullarna. Mixa torkade trattisar, blanda med grädde! I med köttfärsen och så bara lite salt och peppar. Smör i pannan och så var det bara att rulla och steka. Superenkelt!

  Kristins köttbullar med trattkantareller
 2. 2. Maits köttbullar med fetaost och salvia

  6
  0

  De här köttbullarna bjuder på en skön touch av medelhavet med en kombo av fetaost och salvia. Och den finhackade löken fräser du innan du blandar i den - då slipper du hårda lökbitar i smeten.

  Maits köttbullar med fetaost och salvia
 3. 3. Arnes julköttbullar med leverpastej

  12
  1

  En riktig höjdare som passar extra bra till jul. Ägg, grädde, lite vin och bakad leverpastej ger köttbullar med en rund och fyllig smak. Och de får garanterat även den mest leverskeptiska på fall.

  Arnes julköttbullar med leverpastej
 4. 4. Birgittas bästa köttbullar

  24
  0

  Ja, du läste rätt. Kakao och ansjovis kan låta lite udda men vi lovar att de är både spännande och goda i smaken. Speciellt om du är van att skvätta i lite ansjovisspad i din köttbullesmet.

  Birgittas bästa köttbullar
 5. 5. Simons julköttbullar

  25
  1
  Magiskt goda köttbullar med klassiska julkryddor som kryddnejlika och kryddpeppar. I julköttbullarna gömmer sig även senap och soja, vilket gör dem extra mustiga och goda. Genom att ångkoka dem blir de härligt saftiga. En garanterad succé på julbordet!
  Simons julköttbullar