Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kristins köttbullar med trattkantareller

Härliga köttbullar för alla svampälskare! Torkade trattkantareller bidrar med en djupt mustig smak och havregrädden ger en saftig konsistens. Gör köttbullarna på älgfärs för mer viltkaraktär. Gott att bjuda med potatismos och rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kantareller och grädde till en slät smet med stavmixer eller i en liten matberedare.
  2. Lägg färsen i bunke och blanda med svampgrädden till en smidig smet. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma färssmeten till runda köttbullar.
  4. Stek köttbullarna i smör i omgångar i stekpannan.
  5. Tillbehör: Servera gärna köttbullarna med potatismos, rårörda lingon och lättkokta grönsaker.

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Näringsberäkningen är inkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 1 dl havregrädde
  • 400 g nötfärs (10 % fetthalt)
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till stekning
Tillbehör
  • potatismos
  • rårörda lingon
  • kokta grönsaker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1894 kJ / 455 kCal