Kristins köttbullar med trattkantareller
Glutenfria köttbullar för alla svampälskare! Torkade trattkantareller bidrar med en djupt mustig smak och havregrädden ger en saftig konsistens. Gör köttbullarna på älgfärs för mer viltkaraktär. Gott att bjuda med potatismos och rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 dl torkade trattkantareller
1 dl havregrädde
400 g nötfärs (10 % fetthalt)
2 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
Tillbehör
potatismos
rårörda lingon
kokta grönsaker
Gör så här
Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.Näringsberäkningen är inkl tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1894 KJ / 455 kCal
Fett21 g
Salt2.71 g
Kolhydrater43 g
Protein27 g
Kommentarer