Kristins köttbullar med trattkantareller

Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
0
Kristins köttbullar med trattkantareller

Glutenfria köttbullar för alla svampälskare! Torkade trattkantareller bidrar med en djupt mustig smak och havregrädden ger en saftig konsistens. Gör köttbullarna på älgfärs för mer viltkaraktär. Gott att bjuda med potatismos och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Kristins köttbullar med trattkantareller

Ingredienser

4 portioner
2 dl torkade trattkantareller
1 dl havregrädde
400 g nötfärs (10 % fetthalt)
2 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Tillbehör

potatismos
rårörda lingon
kokta grönsaker

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.Näringsberäkningen är inkl tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1894 KJ / 455 kCal
Fett21 g
Salt2.71 g
Kolhydrater43 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga