Kristins köttbullar med trattkantareller

15
0
Kristins köttbullar med trattkantareller

Härliga köttbullar för alla svampälskare! Torkade trattkantareller bidrar med en djupt mustig smak och havregrädden ger en saftig konsistens. Gör köttbullarna på älgfärs för mer viltkaraktär. Gott att bjuda med potatismos och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Kristins köttbullar med trattkantareller

Ingredienser

4 portioner
2 dl torkade trattkantareller
1 dl havregrädde
400 g nötfärs (10 % fetthalt)
2 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Tillbehör

potatismos
rårörda lingon
kokta grönsaker

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.Näringsberäkningen är inkl tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1894 KJ / 455 kCal
Fett 21 g
Salt 2.71 g
Kolhydrater 43 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden