Simons julköttbullar
Magiskt goda köttbullar med klassiska julkryddor som kryddnejlika och kryddpeppar. I julköttbullarna gömmer sig även senap och soja, vilket gör dem extra mustiga och goda. Genom att ångkoka dem blir de härligt saftiga. En garanterad succé på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
8 portioner
1/2 dl ströbröd (eller rivet surdegsbröd)
1/2 dl vispgrädde
1 gul lök
1 msk smör
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
1 ägg
1 msk japansk soja
1 msk grovkornig senap
3 mortlade kryddnejlikor
2 mortlade kryddpepparkorn
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk vatten
smör och rapsolja till stekning
Gör så här
Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi619 KJ / 148 kCal
Fett10 g
Salt0.57 g
Kolhydrater3 g
Protein14 g
Kommentarer
Ströbröd och grädde blev en ganska hård och seg klump som inte gick att blanda med resten. Det borde nog vara mer grädde eller mindre ströbröd. Och börja med löken, den ska ju ändå svalna innan man blandar i den.
Lennart
2022-12-23Fantastiskt goda
Annika
2022-12-17ägget skall i 2 ggr? och vattnet inte alls??
Max
2018-12-25Hej Max! Ägget ska bara i en gång, i smeten, punkt 4. Vattnet ska i i sista steget. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-02