Simons julköttbullar

28
3
Simons julköttbullar

Magiskt goda köttbullar med klassiska julkryddor som kryddnejlika och kryddpeppar. I julköttbullarna gömmer sig även senap och soja, vilket gör dem extra mustiga och goda. Genom att ångkoka dem blir de härligt saftiga. En garanterad succé på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Simons julköttbullar

Ingredienser

8 portioner
1/2 dl ströbröd (eller rivet surdegsbröd)
1/2 dl vispgrädde
1 gul lök
1 msk smör
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
1 ägg
1 msk japansk soja
1 msk grovkornig senap
3 mortlade kryddnejlikor
2 mortlade kryddpepparkorn
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk vatten
smör och rapsolja till stekning

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Lennart

2022-12-23

Ströbröd och grädde blev en ganska hård och seg klump som inte gick att blanda med resten. Det borde nog vara mer grädde eller mindre ströbröd. Och börja med löken, den ska ju ändå svalna innan man blandar i den.

Annika

2022-12-17

Fantastiskt goda

Max

2018-12-25

ägget skall i 2 ggr? och vattnet inte alls??

Redaktionen ICAse

2019-01-02

Hej Max! Ägget ska bara i en gång, i smeten, punkt 4. Vattnet ska i i sista steget. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 619 KJ / 148 kCal
Fett 10 g
Salt 57 g
Kolhydrater 3 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden