Birgittas bästa köttbullar

Betyg 2.7 av 5.
24 personer har röstat
0
Birgittas bästa köttbullar

Att smaksätta köttbullar med ansjovis är ett klassiskt kockknep. Men med kakao? Javisst, för tillsammans blir det en god och spännande kombination som garanterar leder till ett kul samtalsämne kring matbordet. Köttbullarna passar utmärkt på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Birgittas bästa köttbullar

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 tsk konc kalvfond
1 gul lök
400 g nötfärs
2 ägg
2 tsk kakao
4 hackade ansjovisfiléer
3 tsk ansjovisspad
1 krm salt
smör och olivolja till stekning

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1148 KJ / 274 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Älgköttbullar med kryddpeppar
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gammelmormors köttbullar
Betyg 3.5 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd ansjovis royal
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga