Birgittas bästa köttbullar
Att smaksätta köttbullar med ansjovis är ett klassiskt kockknep. Men med kakao? Javisst, för tillsammans blir det en god och spännande kombination som garanterar leder till ett kul samtalsämne kring matbordet. Köttbullarna passar utmärkt på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 tsk konc kalvfond
1 gul lök
400 g nötfärs
2 ägg
2 tsk kakao
4 hackade ansjovisfiléer
3 tsk ansjovisspad
1 krm salt
smör och olivolja till stekning
Gör så här
Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1148 KJ / 274 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein26 g
Kommentarer