Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Birgittas bästa köttbullar

Att smaksätta köttbullar med ansjovis är ett klassiskt kockknep. Men med kakao? Javisst, för tillsammans blir det en god och spännande kombination som garanterar leder till ett kul samtalsämne kring matbordet. Köttbullarna passar utmärkt på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten, ströbröd och fond i en bunke. Låt stå 5 minuter.
  2. Skala, dela och finhacka löken.
  3. Rör ner lök, färs, ägg, kakao, hackad ansjovis och ansjovisspad i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och blanda till en smidig smet.
  4. Forma färssmeten till runda köttbullar.
  5. Stek köttbullarna i hälften smör, hälften olivolja i omgångar i en stekpanna.

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk konc kalvfond
  • 1 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 tsk kakao
  • 4 hackade ansjovisfiléer
  • 3 tsk ansjovisspad
  • 1 krm salt
  • smör och olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1148 kJ / 274 kCal