Maits köttbullar med fetaost och salvia

6
0
Maits köttbullar med fetaost och salvia

Klassiska köttbullar får här en touch av medelhav med fetaost och en rejäl nypa torkad salvia. Genom att först fräsa löken till köttbullssmeten i smör blir smaken rundare och man slipper hårda lökbitar i köttbullarna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Maits köttbullar med fetaost och salvia

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl fiberhavregryn
1/4 dl vispgrädde
1/4 dl vatten
1 gul lök
3 msk smör
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
1 ägg
75 g fetaost
2 msk torkad mortlad salvia
1 1/2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1080 KJ / 258 kCal
Fett 20 g
Salt 1.77 g
Kolhydrater 3 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden