Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Maits köttbullar med fetaost och salvia

Klassiska köttbullar får här en touch av medelhav med fetaost och en rejäl nypa torkad salvia. Genom att först fräsa löken till köttbullssmeten i smör blir smaken rundare och man slipper hårda lökbitar i köttbullarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda havregryn, grädde och vatten i en bunke. Låt stå 10 minuter.
  2. Skala, dela och finhacka löken.
  3. Fräs löken mjuk i 1 msk av smöret (för 6 portioner) i en stekpanna utan att den tar färg. Låt svalna.
  4. Rör ner den stekta löken, färs, ägg, smulad fetaost och salvia i havregrynsblandningen. Krydda med salt och peppar och blanda allt till en smidig smet.
  5. Forma färssmeten till små runda köttbullar.
  6. Stek köttbullarna i resterande smör i omgångar i stekpannan.
  7. Servera gärna köttbullarna med klyftpotatis, tsatsiki och tomatsalsa.

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 dl fiberhavregryn
  • 1/4 dl vispgrädde
  • 1/4 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 500 g nötfärs (10 % fetthalt)
  • 1 ägg
  • 75 g fetaost
  • 2 msk torkad mortlad salvia
  • 1 1/2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1080 kJ / 258 kCal