Maits köttbullar med fetaost och salvia
Klassiska köttbullar får här en touch av medelhav med fetaost och en rejäl nypa torkad salvia. Genom att först fräsa löken till köttbullssmeten i smör blir smaken rundare och man slipper hårda lökbitar i köttbullarna.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
6 portioner
1/2 dl fiberhavregryn
1/4 dl vispgrädde
1/4 dl vatten
1 gul lök
3 msk smör
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
1 ägg
75 g fetaost
2 msk torkad mortlad salvia
1 1/2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1080 KJ / 258 kCal
Fett20 g
Salt1.77 g
Kolhydrater3 g
Protein21 g
Kommentarer