Arnes julköttbullar med leverpastej | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Arnes julköttbullar med leverpastej

Riktigt lyxiga och saftiga julköttbullar med lite annorlunda smaksättning i form av rött vin och leverpastej. Det låter kanske konstigt, men faktum är att det blir riktigt, riktigt gott! Färssmeten blir ganska lös, så ett tips är att spritsa ut den till köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar, rör tills det har lösts upp. Låt svalna.
  2. Blanda buljongen med ströbröd, grädde och vin. Låt stå 30 minuter.
  3. Fräs löken mjuk i smöret i en stekpanna.
  4. Rör ner lök, färs, ägg och leverpastej i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar och blanda till en smidig smet.
  5. Forma färssmeten till runda köttbullar.
  6. Stek köttbullarna i smör i omgångar i stekpannan.

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 1/2 msk ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl rött vin
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g nötfärs (10 % fetthalt)
  • 2 ägg
  • 50 g leverpastej
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1035 kJ / 247 kCal