Arnes julköttbullar med leverpastej
Riktigt lyxiga och saftiga julköttbullar med lite annorlunda smaksättning i form av rött vin och leverpastej. Det låter kanske konstigt, men faktum är att det blir riktigt, riktigt gott! Färssmeten blir ganska lös, så ett tips är att spritsa ut den till köttbullar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
8 portioner
1 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 1/2 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
1/2 dl rött vin
2 msk hackad gul lök
1 msk smör
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
2 ägg
50 g leverpastej
1 krm salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
Gör så här
00:30:00
Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1035 KJ / 247 kCal
Fett20 g
Salt1.35 g
Kolhydrater3 g
Protein15 g
Kommentarer
Fantastiskt goda och smälter i munnen. Vi har försökt hitta ett recept som motsvarar de köttbullar som min bortgångna far gjort i alla år. Dessa är de vi har hittat som är mest likt. Behöver klickas ut med sked då de är i lösaste laget för att rulla. Rullar dom i stekpannan med stekspade och stekpincett. Fantastiskt goda och smälter i munnen. Om man vill göra dom lite mer juliga så kan man förstås krydda men byt annars ut rödvinet mot porter.
Lars
2024-12-22Världens godaste🥰
Anna
2021-12-23Supergoda enligt familjen, även de allra mista tyckte de var jättegoda
Tuija
2017-12-20