Arnes julköttbullar med leverpastej

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
2
Arnes julköttbullar med leverpastej

Riktigt lyxiga och saftiga julköttbullar med lite annorlunda smaksättning i form av rött vin och leverpastej. Det låter kanske konstigt, men faktum är att det blir riktigt, riktigt gott! Färssmeten blir ganska lös, så ett tips är att spritsa ut den till köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Arnes julköttbullar med leverpastej

Ingredienser

8 portioner
1 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 1/2 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
1/2 dl rött vin
2 msk hackad gul lök
1 msk smör
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
2 ägg
50 g leverpastej
1 krm salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Världens godaste🥰

Anna

2021-12-23

Supergoda enligt familjen, även de allra mista tyckte de var jättegoda

Tuija

2017-12-20

Näringsvärde per portion

Energi1035 KJ / 247 kCal
Fett20 g
Salt1.35 g
Kolhydrater3 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Simons julköttbullar
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kristins köttbullar med trattkantareller
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar med nöt- och fläskfärs
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar i tomat
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar med oregano och spaghetti
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga