Fixa en skinkhand till halloween
Halloween!
Vi visar steg för steg hur du gör en extremt obehaglig men god skinkhand.
Hållbarhet
Äta i säsong? Ja tack! Men vill du äta jordgubbar i mars och tomater i november är ett hett tips att frysa in. Ofta behålls både näring, smak, textur och färg. Vi guidar dig i nedfrysningens iskalla värld.
Att äta färska tomater, jordgubbar och sparris året runt är inte hållbart. Tack gud för frysen, som gör att vi ka ta tillvara på godsakerna när de är som bäst!
Säg frysta grönsaker och många börjar tänka på 80-talets majs-, paprika- och ärtblandning och känna kalla kårar längs ryggraden. Men frysta grönsaker kan vara så mycket mer än så. Genom att frysa frukt, bär och grönsaker bevaras näringen bättre än vid till exempel konservering. En färsk grönskar tappar näring från den sekund den skördas, men stoppa den i frysen och näringen konserveras fram till upptining.
Bevara, frys och tina på bästa sätt:
Snabb nedfrysning ger bäst resultat.
Genom att platta till paketet går både nedfrysning och upptining snabbare. Dessutom är det enklare att stapla i en full frys.
Bär och brödskivor är exempel på produkter som är perfekt att styckfrysa. Lägg ut bären på en bricka. Ställ i frysen och samla ihop i en påse när de är frysta.
Även upptiningen bör gå undan. Tina i vatten för snabbast resultat.
Lätt att odla. Skörda före blomning. Förväll lätt, krama ur vattnet och frys in i platta paket. Här hittar du alla recept med spenat
Köp massor i juni eller när de är i säsong. Frys som de är och använd under året.Här hittar du alla recept med jordgubbar
Frys i lagom stora fryspåsar. Vissa bär kan tappa smak som fryst, exempelvis smultron. Här hittar du alla recept med bär
Frys som de är, hela. Perfekt att använda i tomatsås under vintern. Här hittar du alla recept med tomater.
Skiva. Frys. Klart. Här hittar du alla recept med rabarber
Basilika, koriander, salvia, gräslök och mynta går jättebra att hacka och frysa in. Så odlar du dina egna örter
Den kanske inte växer i din trädgård, men om du kommer över fin avokado – skär i kuber och frys in. Här hittar du alla recept med avokado.
Alla kålsorter förvälls lätt och fryses in. Grön- och svartkål att frysas som de är för att ta fram och göra chips senare under året. Mums! Här hittar du alla recept med den populära sorten grönkål.
Halloween!
Vi visar steg för steg hur du gör en extremt obehaglig men god skinkhand.
Halloween
Vi har gjort det igen, fast denna gång i form av köttfärsfötter.
Till alla saffransnördar!
Var kommer saffran från och varför är det så sablarns dyrt med saffran?
Plånboksvänligt!
Julen nalkas och för många även ekonomisk ångest. Därför kommer här olika sätt att spara pengar på julmaten utan att tryta på kvaliteten och smaken. Så här får du ett billigare julbord!
Julbröd!
Om du älskar vörtbröd ska du absolut baka den här goda varianten på vörtbrld med russin.
Guide!
Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!
Smarta tips!
Här listar vi prylarna som underlättar både plockning och torkning, saftning och syltning.
Sommarens bär
Lär dig mer om sommarens favoritbär björnbär och få intressanta fakta och goda recept.
14 favoriter
Rödbetan är en favorit bland rotfrukterna – härlig färg, underbar smak och mångsidig. Man kan koka rödbetor, baka rödbetor i ugn, göra egna inlagda rödbetor och till med baka med rödbetor eller rödbetsjuice. Här tipsar vi om 14 goda recept med rödbetor!