Tidningen Buffés nyårsmeny
Duka upp till trerätters på nyår – från fördrink till dessert och recept för vickning och brunch.
Värmande bouillabaisse, mustig coq au vin och festlig canard à l'orange.
Det franska köket bjuder på mängder av klassiska matskatter som passar lika bra till vardagsmiddagen som till bjudningen. Vi har listat våra franska favoriter!
Tips: Kan du inte få nog av fransk mat? Fler recept hittar du här!
Bjud på en smakrik, fransk bouillabaisse på klassiskt vis där soppan mixas med fisken! Fisksoppan med saffran, musslor och hemgjord rouille är en lyxig och värmande rätt som passar lika bra till vardag som till fest.
Coq au vin blanc är en fransk klassiker med kyckling, vitt vin och färska grönsaker. En mustig gryta full av smaker – perfekt för en värmande middag i familj och goda vänners lag.
Den klassiska rätten schnitzel cordon bleu är en saftig fläskkotlett fylld med ost och skinka, panerad och stekt till perfektion. Servera med rostad potatis och smörstekta haricots verts och dröm dig bort till Frankrike.
Canard à l'orange betyder anka med apelsin vilket är precis vad denna franska klassiker är – krispigt ankbröst med en sötsyrlig apelsinsås. En tidlös rätt som passar perfekt till festliga tillfällen!
Tartiflette är en fransk potatisgratäng med extra allt! Potatis, grädde, vitt vin och rökt sidfläsk som får sällskap av osten reblochon – behöver vi säga mer? Prova detta recept och du kommer inte att bli besviken!
Gör ratatouillen i ugnen det är enkelt och ger dig en fyllig grönsaksröra. Den smakrika kryddoljan av salvia, citron och röd peppar gör att ugnsratatouillen med grönsakerna tomat, lök, sötpotatis, aubergine, zucchini och paprikor blir extra god.
Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Sugen på något värmande? Laga boeuf bourguignon, även kallad burgundisk köttgryta, som värmer både kropp och själ! Den mustiga grytan med högrev, rött vin, sidfläsk, lök, champinjon och morot serveras med krämigt potatismos med citron och vitlök.
Den franska löksoppan är enkel, billig och erbjuder en rustik och värmande smakupplevelse. Soppan som huvudsakligen består av gul lök i en välsmakande buljong med vin, timjan och vitlök toppas med ett ljuvligt bröd- och osttäcke och gratineras i ugnen.
Inte sällan får man se lågor av Cointreau flamma hett vid bordet när en crêpe Suzette beställts in på de fina krogarna runt om i världen. Här följer ett enkelt recept på den goda apelsinefterrätten med pannkakor, apelsin och gyllene karamellsås.
Duka upp till trerätters på nyår – från fördrink till dessert och recept för vickning och brunch.
Har det börjat sina på kontot? Här hittar du billiga och goda recept som räddar middagen!
Glassbomb, frozen cheesecake och granité – vi listar 10 svalkade, frysta efterrätter!
Vi listar våra bästa frysta drinkar, från frozen daiquiri till margarita.