Canard à l'orange

Canard à l'orange betyder anka med apelsin vilket är precis vad denna franska klassiker är – krispigt ankbröst med en sötsyrlig apelsinsås. En tidlös rätt som passar perfekt till festliga tillfällen!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
4 portioner
Anka
600 g ankbröst , tinade frysta eller färska
1 tsk salt
Apelsinsås
3 apelsiner
2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
svartpeppar
1 - 2 msk strösocker
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I många av era andra recept för anka står att den ska stekas till 58 grader, medan det här är angivet 68. Är det en felskrivning här tro, eller skiljer det sig så mycket beroende på rätten?
Lina
2025-01-04Hej Lina! Du har helt rätt, vi har skrivit fel. Jag har nu ändrat receptet och temperaturen till 58 grader. Vi ber verkligen om ursäkt för detta. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-07Hällde över all sky, från både tiden i ugnen samt den som kom när jag skivade upp ankan, i såsen. Serverade med ICAs potatisbullar och ICAs recept på rödkålssallad med apelsin och aprikoser samt ICAs recept på pressgurka. Super! GOTT NYTT 2025!
Agneta
2024-12-31