Crêpes Suzette

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Crêpes Suzette

Inte sällan får man se lågor av Cointreau flamma hett vid bordet när en crêpe Suzette beställts in på de fina krogarna runt om i världen. Här följer ett enkelt recept på den goda apelsinefterrätten med pannkakor, apelsin och gyllene karamellsås.  

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Crêpes Suzette

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

1 dl  vetemjöl
2 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
1 krm  salt
2   ägg
1 tsk  vaniljsocker
smör (till stekning)
3   apelsiner
1 dl  strösocker
3 msk  smör
2 msk  apelsinlikör t ex Cointreau eller Grand Marnier

Till servering

vaniljglass eller vispad grädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, grädde och glass.

Gör så här

Tips

Vill du inte ha alkohol i rätten går det bra att utesluta likören.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1895 KJ / 453 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Toscacrèpes
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsincrêpes med mandeltäcke och vaniljglass
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängsviss Valentine
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörda lingon med kolasås, glass och havreflarn
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga