Crêpes Suzette
Inte sällan får man se lågor av Cointreau flamma hett vid bordet när en crêpe Suzette beställts in på de fina krogarna runt om i världen. Här följer ett enkelt recept på den goda apelsinefterrätten med pannkakor, apelsin och gyllene karamellsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
smör (till stekning)
3 apelsiner
1 dl strösocker
3 msk smör
2 msk apelsinlikör t ex Cointreau eller Grand Marnier
Till servering
vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1895 KJ / 453 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein8 g
Kommentarer