Bouillabaisse med rouille

Bjud på en smakrik, fransk bouillabaisse på klassiskt vis där soppan mixas med fisken! Fisksoppan med saffran, musslor och hemgjord rouille är en lyxig och värmande rätt som passar lika bra till vardag som till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à 250 g)
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 morot
250 g torskfilé
3 msk olivolja
10 färska räkor med skal
2 krm cayennepeppar
1/2 förp saffran (à 1/2 g)
4 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
2 förp hela skalade tomater (à 400 g)
2 tsk salt
1 kg färska blåmusslor
svartpeppar
4–6 fasta potatisar
Rouille
1 ägg
1/2 förp saffran (à 1/2 g)
2 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 rivna vitlöksklyftor
2 1/2 dl neutral rapsolja
Till servering
bröd
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer