Cordon Bleu

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Cordon Bleu

Den klassiska rätten schnitzel cordon bleu är en saftig fläskkotlett fylld med ost och skinka, panerad och stekt till perfektion. Servera med rostad potatis och smörstekta haricots verts och dröm dig bort till Frankrike.  

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Cordon Bleu

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g mjölig potatis
3 msk neutral rapsolja

Cordon bleu

1 tsk salt
3 krm svartpeppar
8 skinkschnitzlar eller tunnskivade fläskkotletter (à 50 g)
1 1/2 msk dijonsenap
140 g skivad lagrad ost (t ex prästost)
120 g prosciutto cotto (kokt skinka)
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
2 dl ströbröd
2 msk smör
2 neutral rapsolja

Haricots verts

1 bananschalottenlök
2 msk hackad persilja
150 g haricots verts (bönor)
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gurksås
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig curry med kokosmjölk och koriander
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gräddig löksås
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga