Det vietnamesiska köket
Duka upp till en vietnamesisk afton med smakrika och färgstarka rätter.
De här färska vårrullarna har en fantastisk smak och en fräsch känsla. Rullarna är lite pyssliga att göra men kan förberedas i god tid. I vår video visar vi hur man gör egna vårrullar med rispapper och tipsar om våra bästa recept på vårrullar.
Tips: Här hittar du alla våra recept på vårrullar!
Rätten passar bra till buffébordet och antal portioner är beräknade därefter. Hittar du inte rispapper så kan du servera fyllningen som en sallad i stället. Dubblera mängden glasnudlar och klipp färsk koriander över vid serveringen. Bjud sweet chilisåsen till.
Visste du att det var så här enkelt att röra ihop sin egna jordnötssås? Med bara fyra ingredienser är du där! Perfekta dippen till vårrullar med tofu, avokado och motötter som man rullar ihop vid bordet. Servera med kokt ris, ät och njut.
Färska vårrullar är både enkelt, festligt och supergott. Fyllningen går att variera i oändlighet, men här har vi valt att fylla rispappret med bland annat biff, risnudlar och grönsaker. Servera rullarna med en het jordnötsdressing!
Vietnamesiska sommarrullar är ett annat namn på dessa otroligt läckra vårrullar där tunt rispapper omsluter mango, avokado, rödkål, salladslök och mynta. Här behövs ingen dippsås, den är redan blandad i fyllningen. Men lite soja till är aldrig fel.
Mat som äts med händerna är enkelt och roligt. Dessa vårrullar fyller vi med goda grönsaker och räkor. Morötter, spetskål, gurka samt den sötsyrliga mangon är en del av fyllningen. Fyll även rullarna med glasnudlar och krispiga ärtskott så blir de helt perfekta. Doppa vårrullarna i hoisindippen och bara njut av en god måltid.
De här vårrullarna kan du göra klart flera timmar i förväg. Lägg de färdiga rullarna på en oljad plåt, täck med en fuktig handduk och förvara kallt. Avokadodippen gör du klart innan servering, lägger rullarna på salladsbladen och ställer fram allt på buffén.
Goda och härliga vårrullar fyllda med kryddig och smakrik quornfärs och fräscha grönsaker. De här vego-vårrullarna fixar du enkelt med vårrullearken och de frästa grönsakerna. Ät vårullarna med ris och sallad och dippa dem i hoisinsås.
Rispappersrullar, eller vietnamesiska vårrullar som man också kallar dem, serveras här med en krämig cashewdipp med smak av cashewnötter och ingefära. Rullarna fyller du med fräscha grönsaker, bland annat avokado, salladslök, morötter och koriander för att sedan doppa i den goda dippen. Ät och njut!
Sugen på något extraordinärt enkelt och fräscht? Då är rispappersvårrullar något för dig. Det enda du tillagar är kycklingen. Du skär och lägger fram alla ingredienserna på bordet, resten får gästerna klara själva. Sällskapligt och gottgott.
Duka upp till en vietnamesisk afton med smakrika och färgstarka rätter.
Färska vårrullar, sommarrullar, vietnamesiska vårrullar - kärt barn har många namn! Här hittar du våra bästa recept på denna fräscha rätt som är perfekt att bjuda på!
Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Wontons är små asiatiska knyten fyllda med exempelvis fläskfärs. Wonton-ark säljs frysta i affärer med asiatiska specialavdleningar, och kan ofta också beställas. Vi visar hur du gör och bjuder på ett recept på wontons med räkor och chiliolja !
Hur gör man kåldolmar? Här visar vi steg för steg hur du lyckas med den klassiska husmanskosten!
Här visar vi hur du gör paj till många i långpanna och bjuder på smakrika recept.
Sugen på en av det thailändska kökets favoriträtter, Paneng curry? Här hittar du våra bästa recept!
Vi guidar dig genom olika asiatiska såser, både färdiga och hemmagjorda, och vad som passar till!
Här lär du dig, steg för steg, att laga nyttig och god asiatisk mat i ångkokare av bambu.