Spring roll wrappers med hoisin dipp

8
0
Spring roll wrappers med hoisin dipp

Mat som äts med händerna är enkelt och roligt. Dessa vårrullar fyller vi med goda grönsaker och räkor. Morötter, spetskål, gurka samt den sötsyrliga mangon är en del av fyllningen. Fyll även rullarna med glasnudlar och krispiga ärtskott så blir de helt perfekta. Doppa vårrullarna i hoisindippen och bara njut av en god måltid.

Skriv ut
Spring roll wrappers med hoisin dipp

Ingredienser

4 portioner
50 g
glasnudlar
2
morötter
1
gurka
1/2
spetskål (gärna röd)
1
kruka koriander eller thai basilika
skal och saft av 1
lime
800 g
oskalade färska räkor eller räkor i lake (800 g med skal motsvarar 1 förp räkor i lake à 400 g)
1
förp fryst tärnad mango (à 250 g)
2 krm
salt
1 msk
matolja
8 - 10
ark rispapper
1
ask ärtskott (à 100 g)

Hoisindipp

skal och saft av 1
lime
1 1/2 dl
hoisinsås
3/4 dl
jordnötssmör (gärna med bitar i)

Till servering

limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen och jordnötssmöret.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2218 KJ / 528 kCal
Fett 16 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 74 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept