Spring roll wrappers med hoisin dipp

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
0
Spring roll wrappers med hoisin dipp

Mat som äts med händerna är enkelt och roligt. Dessa vårrullar fyller vi med goda grönsaker och räkor. Morötter, spetskål, gurka samt den sötsyrliga mangon är en del av fyllningen. Fyll även rullarna med glasnudlar och krispiga ärtskott så blir de helt perfekta. Doppa vårrullarna i hoisindippen och bara njut av en god måltid.

Spring roll wrappers med hoisin dipp

Ingredienser

4 portioner
50 g glasnudlar
2 morötter
1 gurka
1/2 spetskål (gärna röd)
1 kruka koriander eller thai basilika
skal och saft av 1 lime
800 g oskalade färska räkor eller räkor i lake (800 g med skal motsvarar 1 förp räkor i lake à 400 g)
1 förp fryst tärnad mango (à 250 g)
2 krm salt
1 msk matolja
8 - 10 ark rispapper
1 ask ärtskott (à 100 g)

Hoisindipp

skal och saft av 1 lime
1 1/2 dl hoisinsås
3/4 dl jordnötssmör (gärna med bitar i)

Till servering

limeklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2218 KJ / 528 kCal
Fett16 g
Salt4.2 g
Kolhydrater74 g
Protein18 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vietnamesiska vårrullar med kyckling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i hoisinsås
Betyg 3.5 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårrullar med jordnötsdipp
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsoppa med kokos och grönt
Betyg 3.9 av 5.
224 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wok med äggnudlar och fläskfilé
Betyg 4.4 av 5.
211 personer har röstat
Under 30 min att tillaga