Spring roll wrappers med hoisin dipp
Mat som äts med händerna är enkelt och roligt. Dessa vårrullar fyller vi med goda grönsaker och räkor. Morötter, spetskål, gurka samt den sötsyrliga mangon är en del av fyllningen. Fyll även rullarna med glasnudlar och krispiga ärtskott så blir de helt perfekta. Doppa vårrullarna i hoisindippen och bara njut av en god måltid.
Ingredienser
4 portioner
50 g glasnudlar
2 morötter
1 gurka
1/2 spetskål (gärna röd)
1 kruka koriander eller thai basilika
skal och saft av 1 lime
800 g oskalade färska räkor eller räkor i lake (800 g med skal motsvarar 1 förp räkor i lake à 400 g)
1 förp fryst tärnad mango (à 250 g)
2 krm salt
1 msk matolja
8 - 10 ark rispapper
1 ask ärtskott (à 100 g)
Hoisindipp
skal och saft av 1 lime
1 1/2 dl hoisinsås
3/4 dl jordnötssmör (gärna med bitar i)
Till servering
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2218 KJ / 528 kCal
Fett16 g
Salt4.2 g
Kolhydrater74 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer