Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Rispappersvårrullar med hoisindip

Sugen på något extraordinärt enkelt och fräscht? Då är rispappersvårrullar något för dig. Det enda du tillagar är kycklingen. Du skär och lägger fram alla ingredienserna på bordet, resten får gästerna klara själva. Sällskapligt och gottgott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingen. Stek den 4-5 minuter i oljan i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skala morötterna, skär dem och gurkan i tunna strimlor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skiva dem och salladslöken. Lägg upp kyckling och alla grönsaker på ett serveringsfat.
  3. Vid bordet: Sätt fram en stor skål med ljummet vatten på bordet. Var och en doppar sitt eget rispapper i vattnet, 10-15 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på tallriken. Lägg på kyckling och grönsaker och vik ihop rullen enligt anvisningen på rispappersförpackningen. 
  4. Till servering: Servera rullarna med hoisinsås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per vårrulle.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • ca 400 g kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 2 avokador
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 12 ark rispapper
Till servering
  • 2 dl hoisinsås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 633 kJ / 151 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer