Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås
Vietnamesiska sommarrullar är ett annat namn på dessa otroligt läckra vårrullar där tunt rispapper omsluter mango, avokado, rödkål, salladslök och mynta. Här behövs ingen dippsås, den är redan blandad i fyllningen. Men lite soja till är aldrig fel.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
10 bufféportioner
Mandelsås
1 dl rostade sötmandlar
1/2 tsk sambal oelek
1 msk gari (inlagd ingefära)
1/2 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl olivolja
Vårrullar
500 g rödkål
2 mangofrukter
2 avokador
1 msk färskpressad citronjuice
6 salladslökar
10 rispapper
1 kruka mynta
Gör så här
På festdagens förmiddag
30 minuter före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi944 KJ / 226 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein4 g
Kommentarer
När lägger man på såsen??
Saera
2020-01-24Hej Saera! Tack för din fråga. Man blandar såsen med rödkålen i steg 2. Vi har förtydligat i receptet och skrivit ut mandelsås istället för bara sås. Lycka till med vårrullarna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-24Kan ni ge förslag på dryck till denna rätt?
Birgitta
2019-12-28Hej Birgitta! Förslagsvis ljus öl utan alltför stor beska, med eller utan alkohol. Alternativt stilla vatten gärna smaksatt med några blad från myntan. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-03Vansinnigt gott! Ny favorit!
Emilie
2017-08-03