Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

207
7
Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Vietnamesiska sommarrullar är ett annat namn på dessa otroligt läckra vårrullar där tunt rispapper omsluter mango, avokado, rödkål, salladslök och mynta. Här behövs ingen dippsås, den är redan blandad i fyllningen. Men lite soja till är aldrig fel.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Ingredienser

10 bufféportioner

Mandelsås

1 dl rostade sötmandlar
1/2 tsk sambal oelek
1 msk gari (inlagd ingefära)
1/2 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl olivolja

Vårrullar

500 g rödkål
2 mangofrukter
2 avokador
1 msk färskpressad citronjuice
6 salladslökar
10 rispapper
1 kruka mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

På festdagens förmiddag
30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

207

Kommentarer

Saera

2020-01-24

När lägger man på såsen??

Redaktionen ICAse

2020-01-24

Hej Saera! Tack för din fråga. Man blandar såsen med rödkålen i steg 2. Vi har förtydligat i receptet och skrivit ut mandelsås istället för bara sås. Lycka till med vårrullarna. Hälsningar Ulrika

Birgitta

2019-12-28

Kan ni ge förslag på dryck till denna rätt?

Redaktionen ICAse

2020-01-03

Hej Birgitta! Förslagsvis ljus öl utan alltför stor beska, med eller utan alkohol. Alternativt stilla vatten gärna smaksatt med några blad från myntan. Hälsningar Michelle

Emilie

2017-08-03

Vansinnigt gott! Ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 944 KJ / 226 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 20 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden