Rispappersrullar med cashewdipp

27
5
Rispappersrullar med cashewdipp

Rispappersrullar, eller vietnamesiska vårrullar som man också kallar dem, serveras här med en krämig cashewdipp med smak av cashewnötter och ingefära. Rullarna fyller du med fräscha grönsaker, bland annat avokado, salladslök, morötter och koriander för att sedan doppa i den goda dippen. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Rispappersrullar med cashewdipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Dipp

1
röd chili
1 msk
riven färsk ingefära
100 g
saltade cashewnötter
2 msk
olja
2 msk
japansk soja
3 msk
vatten
1 msk
färskpressad limejuice

Rispappersrulle

2
morötter
1
gurka
ca 200 g
rödkål
2
avokado
1/2
förp salladslök (à 125 g)
180 g
färska böngroddar
1
kruka koriander
12
ark rispapper

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Rianna

2020-12-26

Så himla gott, dippen är en av de godaste jag ätit och passar jättebra till rullarna.

Jenny

2020-05-23

Så gott!

Anna

2020-01-25

En av våra favoriter hemma!

Näringsvärde per portion

Energi 2813 KJ / 671 kCal
Fett 31 g
Salt 2.62 g
Kolhydrater 79 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept