Rispappersrullar med cashewdipp
Rispappersrullar, eller vietnamesiska vårrullar som man också kallar dem, serveras här med en krämig cashewdipp med smak av cashewnötter och ingefära. Rullarna fyller du med fräscha grönsaker, bland annat avokado, salladslök, morötter och koriander för att sedan doppa i den goda dippen. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Dipp
1 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
100 g saltade cashewnötter
2 msk olja
2 msk japansk soja
3 msk vatten
1 msk färskpressad limejuice
Rispappersrulle
2 morötter
1 gurka
ca 200 g rödkål
2 avokado
1/2 förp salladslök (à 125 g)
180 g färska böngroddar
1 kruka koriander
12 ark rispapper
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2813 KJ / 671 kCal
Fett31 g
Salt2.62 g
Kolhydrater79 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt populär här hemma. Dotterns favorit som hon bett om till sin födelsedag. Dippen är mumsig. För att göra till huvudrätt kokar vi jasminris till och steker lite marinerade kycklingbitar.
Ingrid
2023-01-16Toppen! Vi lyxade till med hoisin sauce som andra dipp. Går lika bra med jordnötter.
Lena elisa
2021-12-31Så himla gott, dippen är en av de godaste jag ätit och passar jättebra till rullarna.
Rianna
2020-12-26