Rispappervårrullar med nudelsallad och avokadodipp

9
1
Rispappervårrullar med nudelsallad och avokadodipp

De här vårrullarna kan du göra klart flera timmar i förväg. Lägg de färdiga rullarna på en oljad plåt, täck med en fuktig handduk och förvara kallt. Avokadodippen gör du klart innan servering, lägger rullarna på salladsbladen och ställer fram allt på buffén.

Skriv ut
Rispappervårrullar med nudelsallad och avokadodipp

Ingredienser

8 bufféportioner
1
förp böngroddar (à 180 g)
1
lime (1 lime motsvarar 3 msk saft)
3
vitlöksklyftor
1 dl
japansk soja
1 1/2 msk
srirachasås
4 tsk
socker
3 msk
olja
125 g
salladslök
2
morötter (à ca 75 g)
150 g
sockerärtor
1
kruka mynta
100 g
glasnudlar
-
salt
-
peppar
20
ark rispapper
3
avokador
2 dl
cashewnötter
3
hjärtsalladshuvuden

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Carola

2021-07-22

Riktigt riktigt gott! Vi brukar antingen göra färdigt ’gucket’ allternativt lägga alla ingredienser i olika skålar och sedan ’doppa’ rispapper vid bordet och låta var och en göra sina egna vårrullar på plats. Som en asiatisk variant av tacos! Annat gott att ha i är mango och koriander.

Näringsvärde per portion

Energi 1687 KJ / 402 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept