Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Rispappervårrullar med nudelsallad och avokadodipp

De här vårrullarna kan du göra klart flera timmar i förväg. Lägg de färdiga rullarna på en oljad plåt, täck med en fuktig handduk och förvara kallt. Avokadodippen gör du klart innan servering, lägger rullarna på salladsbladen och ställer fram allt på buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg groddarna i kokande saltat vatten. Häll av dem i ett durkslag och spola dem kalla. Krama ur vattnet ur groddarna.
  2. Pressa saften ur limen. Skala och riv vitlöken. Blanda groddarna noggrant med limesaft, vitlök, soja, sriracha, socker och olja. 
  3. Ansa och skär salladslöken i långa sneda skivor. Ansa och strimla morötterna. Strimla sockerärtorna. Plocka och strimla myntabladen. Blanda ner grönsakerna och myntan i groddarna.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av dem i ett durkslag och skölj dem kalla. Låt nudlarna rinna av ordentligt, klipp dem i kortare bitar.
  5. Blanda ner nudlarna i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Häll sedan av nudelsalladen i ett durkslag med en bunke under. Spara sojamarinaden till avokadodippen.
  6. Doppa rispapper ett och ett i en skål med ljummet vatten, 10-15 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på en fuktad kökshanduk. Lägg på ca ½ dl nudelsallad och vik ihop rullen enligt anvisningen på rispappersförpackningen. Lägg de färdiga rullarna på ett oljat fat.
  7. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa avokadon och rör ner ¾ dl sojamarinad (för 8 bufféport). Smaka av med salt och peppar.
  8. Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt. Ansa och lossa salladsbladen från varandra.
  9. Servera vårrullarna i salladsblad, toppa med avokadodipp och cashewnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 förp böngroddar (à 180 g)
  • 1 lime (1 lime motsvarar 3 msk saft)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl japansk soja
  • 1 1/2 msk srirachasås
  • 4 tsk socker
  • 3 msk olja
  • 125 g salladslök
  • 2 morötter (à ca 75 g)
  • 150 g sockerärtor
  • 1 kruka mynta
  • 100 g glasnudlar
  • salt
  • peppar
  • 20 ark rispapper
  • 3 avokador
  • 2 dl cashewnötter
  • 3 hjärtsalladshuvuden
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1687 kJ / 402 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer