Rispappervårrullar med nudelsallad och avokadodipp
De här vårrullarna kan du göra klart flera timmar i förväg. Lägg de färdiga rullarna på en oljad plåt, täck med en fuktig handduk och förvara kallt. Avokadodippen gör du klart innan servering, lägger rullarna på salladsbladen och ställer fram allt på buffén.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 förp böngroddar (à 180 g)
1 lime (1 lime motsvarar 3 msk saft)
3 vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 1/2 msk srirachasås
4 tsk socker
3 msk olja
125 g salladslök
2 morötter (à ca 75 g)
150 g sockerärtor
1 kruka mynta
100 g glasnudlar
salt
peppar
20 ark rispapper
3 avokador
2 dl cashewnötter
3 hjärtsalladshuvuden
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1687 KJ / 402 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein8 g
Kommentarer
Supergott! Utgick från receptet men skippade sriracha och gjorde dressing på japansk soja, olja, färsk röd chili, vitlök, finriven ingefära, limezest och limesaft. Kokte nudlarna och hade i groddarna i samma gryta när det var ca 30 sek kvar på nudlarnas tillagningstid. Finstrimlade morötter, salladslök och sockerärter men hade även i ärtskott och strimlad färsk mango. Rostade cashewnötterna och hackade de grovt och lade de i vårrullarna istället för ovanpå. Riktigt gott med den nötiga smaken och extra tuggmotståndet! Avokadodippen fick jag krydda med extra salt, svartpeppar, citronsaft och chili då den blev lite väl smaklös med enbart marinaden. Min första gång att arbeta med rispapper och göra egna vårrullar, lite pillrigt i början men fick snabbt in snitsen! Skippade salladsbladen. Detta var verkligen riktigt gott och kommer göra det fler gånger, full pott!
Annika
2022-01-14Riktigt riktigt gott! Vi brukar antingen göra färdigt ’gucket’ allternativt lägga alla ingredienser i olika skålar och sedan ’doppa’ rispapper vid bordet och låta var och en göra sina egna vårrullar på plats. Som en asiatisk variant av tacos! Annat gott att ha i är mango och koriander.
Carola
2021-07-22