UNDER 45 MIN | Medel

Vårrullar med quornfärs och hoisindipp

Goda och härliga vårrullar fyllda med kryddig och smakrik quornfärs och fräscha grönsaker. De här vego-vårrullarna fixar du enkelt med vårrullearken och de frästa grönsakerna. Ät vårullarna med ris och sallad och dippa dem i hoisinsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och strimla salladslök och spetskål. Skala och riv vitlöken.
  3. Stek quornfärs och grönsaker i båda oljorna tills det får fin färg. Tillsätt chiliflakes, sesamfrön och vinägern. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg 2 vårrulleark i taget på en blöt handduk. Pensla arken med vatten och låt dem ligga i någon minut tills de är mjuka.
  5. Fördela fyllningen som en sträng i mitten på varje ark. Vik in kanterna på arken och rulla ihop.
  6. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Sätt plåten mitt i ugnen 10-12 minuter.
  8. Till servering: Servera vårrullarna med hoisinsås, ris, salladsblad och gärna koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i quornfärsen och hoisinsåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g salladslök
  • 1/2 litet spetskålshuvud (à ca 300 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g fryst färs av quorn
  • 2 msk olja
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk sesamfrö (gärna blandade vita och svarta)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 12 st vårrulleark (runda rispapperark)
  • 2 dl hoisinsås
Till servering
  • ris
  • blad av isbergssallad
  • gärna koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 2812 kJ / 670 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept