Vårrullar med quornfärs och hoisindipp
Goda och härliga vårrullar fyllda med kryddig och smakrik quornfärs och fräscha grönsaker. De här vego-vårrullarna fixar du enkelt med vårrullearken och de frästa grönsakerna. Ät vårullarna med ris och sallad och dippa dem i hoisinsås.
Ingredienser
4 portioner
125 g salladslök
1/2 litet spetskålshuvud (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
300 g fryst färs av quorn
2 msk olja
1 msk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk sesamfrö (gärna blandade vita och svarta)
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
12 st vårrulleark (runda rispapperark)
2 dl hoisinsås
Till servering
ris
blad av isbergssallad
gärna koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2812 KJ / 670 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater106 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Another tip, just rinse the wraps in water, don’t brush them. Faster putting them together and no crunchy spots
Emily
2022-01-19Don’t add too much seasoning to the mix, the sauces you use to garnish will add the flavor you’re looking for. Loved the sriracha mayonnaise with this
Emily
2022-01-19Jag tycker det är fantastiskt gott och lättlagat! Går att stoppa i vad man vill i ruspapperet ifall man är sugen på annat.
Jonas
2021-01-06