Chorizo med hemmagjord tomatpesto
Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker och vips så har du en smarrig sommarmiddag serverad.
Ingredienser
4 portioner
Tomatpesto
65 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
50 g parmesan
3/4 dl olivolja
50 g pinjenötter
2 msk hackad basilika
salt
Ugnsrostad potatis och grönsaker
500 g små potatisar
olivolja
salt
2 paprikor
1 - 2 gula lökar
ca 70 g rucola
1 förp chorizo à 380 g (gärna bokspånsrökt)
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Recept och bild i samarbete med Lönneberga.
Gör så här
Tips
Blev ni fler vid matbordet?
Vilken tur att korvarna lätt räcker till fler med lite goda tillbehör! Har du färdigkokta bönor i skafferiet? Gör en enkel bönsallad med någon finhackad grönsak och toppa med vinägrett. Såg du inte en burk picklad lök i kylskåpet tidigare? Ta fram den också. Enkla men väldigt goda tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer