Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Chorizo med hemmagjord tomatpesto

Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker och vips så har du en smarrig sommarmiddag serverad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatpesto: Hacka soltorkade tomater och vitlök. Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.
  2. Värm ugnen till 210°C.
  3. Potatis och grönsaker: Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen. Ugnsbaka i ca 15 minuter.
  4. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyfta löken. Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i ca 15 -20 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk. Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan. 
  5. Grilla korven enligt anvisningen på förpackningen.  
  6. Servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna och potatisen.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Lönneberga.

Tips

Blev ni fler vid matbordet?
Vilken tur att korvarna lätt räcker till fler med lite goda tillbehör! Har du färdigkokta bönor i skafferiet? Gör en enkel bönsallad med någon finhackad grönsak och toppa med vinägrett. Såg du inte en burk picklad lök i kylskåpet tidigare? Ta fram den också. Enkla men väldigt goda tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatpesto
  • 65 g soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g parmesanost
  • 3/4 dl olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk hackad basilika
  • salt
Ugnsrostad potatis och grönsaker
  • 500 g små potatisar
  • olivolja
  • salt
  • 2 paprikor
  • 1 - 2 gula lökar
  • ca 70 g ruccola
  • 1 förp chorizo à 380 g (gärna bokspånsrökt)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer