Rökt grillkorv med färgstark rödbetshummus
![Rökt grillkorv med färgstark rödbetshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_198950/cf_259/rokt_grillkorv_med_fargstark_rodbetshummus.jpg)
Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och rökt grillkorv. Toppa med grillade grönsaker och några gröna salladsblad. Färgstarkt, smarrigt och garanterat uppskattat bland gästerna.
![Rökt grillkorv med färgstark rödbetshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_198950/cf_259/rokt_grillkorv_med_fargstark_rodbetshummus.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rödbetshummus
1 vitlöksklyfta
180 g kokta kikärtor
100 g kokta rödbetor
2 msk olivolja
1 1/2 msk tahini (sesampasta)
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
Grönsaker
1/2 zucchini (à ca 175 g)
1 röd paprika
1 gul paprika
olivolja (till grillning)
peppar
Korv och bröd
4 skivor vitt surdegsbröd
1 förp tjock grillkorv à 380 g (gärna bokspånsrökt)
salladsblad och krasse
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Recept och bild i samarbete med Lönneberga.
Gör så här
Tips
Blev ni fler till matbordet?
Dela alla korvar i mitten och grilla på lite mer grönsaker som du kan fylla ut bröden med. Ställ fram gurk- och morotsstavar till alla att äta medan du grillar korven (pass på så att de inte dippar upp all hummus). Avsluta middagen med frukt. Så – nu är det bara att spontanbjuda över grannarna!
Har du lagat receptet?
Kommentarer