Rökt grillkorv med färgstark rödbetshummus
Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och rökt grillkorv. Toppa med grillade grönsaker och några gröna salladsblad. Färgstarkt, smarrigt och garanterat uppskattat bland gästerna.
Ingredienser
4 portioner
Rödbetshummus
1 vitlöksklyfta
180 g kokta kikärtor
100 g kokta rödbetor
2 msk olivolja
1 1/2 msk tahini (sesampasta)
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
Grönsaker
1/2 zucchini (à ca 175 g)
1 röd paprika
1 gul paprika
olivolja (till grillning)
peppar
Korv och bröd
4 skivor vitt surdegsbröd
1 förp tjock grillkorv à 380 g (gärna bokspånsrökt)
salladsblad och krasse
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Recept och bild i samarbete med Lönneberga.
Gör så här
Tips
Blev ni fler till matbordet?
Dela alla korvar i mitten och grilla på lite mer grönsaker som du kan fylla ut bröden med. Ställ fram gurk- och morotsstavar till alla att äta medan du grillar korven (pass på så att de inte dippar upp all hummus). Avsluta middagen med frukt. Så – nu är det bara att spontanbjuda över grannarna!
Har du lagat receptet?
Kommentarer