Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sötsyrlig korvmiddag med bulgursallad 

Fräsch bulgursallad med färsk ananas och gröna ärter. Servera med nygrillad korv med hetta av cheddar och jalapeño, grillad broccoli och en klick turkisk yoghurt. Korvmiddag när den är som godast!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  3. Skala och skär ananasen i 2 cm stora bitar. Blanda bulgur med ananas, ärter, lime och olivolja. Smaka av med salt.
  4. Skala stjälken på broccolin och skär sedan hela broccolin i önskad storlek. Ringla över lite olja och salta. Grilla broccolin i ca 5 minuter tills den är al dente och har en fin grillad yta.
  5. Grilla korven enligt anvisning på förpackningen.  
  6. Till servering: Lägg den nygrillade korven på bulgursalladen och servera med turkisk yoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj en laktosfri korv och laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri korv. Byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Lönneberga.

Tips

Blev ni fler vid matbordet?
Sväng ihop en enkel Tomat- och mozzarellasallad. Ställ fram lite bröd och ost, kanske några gurk- och morotstavar.

Ingredienser

Portioner: 4
Bulgursallad
  • 2 dl bulgur
  • 1/2 ananas
  • 150 g gröna ärter
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 250 g broccoli
  • olivolja
  • 1 förp grillkorv à 360 g (gärna cheddar & jalapenõ)
Till servering
  • turkisk yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer