Älskar du goda smoothies? Dessa är både goda OCH nyttiga. Win win!
Baka med puffat ris
Puffat!
Vill du baka snabbare och enklare? Då är puffat ris din nya bästa vän. Det är lätt, luftigt, glutenfritt och perfekt i allt från chokladbitar till tårtor.
Tips: Här hittar du alla våra recept med puffat ris.
Varför baka med puffat ris?
Det passar perfekt för snabba recept som bakas utan ugn. Det är dessutom både billigt och glutenfritt att baka med puffat ris."
Så får du puffat ris att hålla ihop och inte smula.
Använd smält choklad, jordnötssmör, sirap eller honung för att få ditt puffade ris att hålla ihop bättre.
Tips: tryck ut i form och låt stelna helt.
Vad går att puffa?
Allt som är ett litet spanmålsfrö går oftast att puffa och kan användas som ett alternativ till puffat ris. Här är några exempel:
- Qinoa
- Dinkel
- Bovete
- Amaranth
- Hirs
- Havre
Supergoda och inspirerande recept med puffat ris

1. Rice crispytårta med saffranskräm
Saffran passar så bra i en Rice crispytårta! Den här härligt krispiga tårtan med saffranskräm blir ett givet inslag på julens fikabord och är toppen att avsluta en festlig middag med.

2. Puffkola
Läckert och lättgjort godis som smakar underbart och passar perfekt till både stora och små barn. Puffkolan får en luftig och lätt känsla tack vare det puffade riset, medan kolans sötma och chokladsmak kommer från sirap och kakao.

3. Rispuffar
De här delikata rispuffarna är supersmarriga och enkla att göra. Allt du behöver är rostat ris, socker och sirap. Gott som snacks eller efterrätt och garanterat uppskattat hos både vuxna och barn!
Fler puffade favoriter att baka med

1. Dragerade dinkelpuffar
Ett chokladigt godis som påminner lite om risbräck. Även om du använder förrostade dinkelpuffar blir det ännu lite godare med en extra rostning. Skippa pistaschnötterna om du är allergisk. Dinkelpuffarna går att ersätta med puffat ris för ett glutenfritt godis.

2. Quinoabräck med choklad och bär
Snabbaste chokladgodiset gör du enkelt genom att smälta en riktigt god mörk choklad, blanda med torkade bär, nötter och gärna något som ”puffar till” hela härligheten. Här väljer vi quinoapuffar, men det går lika bra med puffat bovete eller rispuffar.

3. Glassdessert med salt-karamelliserade dinkelpuffar och pumpafrön
Superenkel topping till din favoritglass! Salta dinkelpuffar och pumpafrön med gyllenbrun karamell rör du enkelt ihop och vips har du en raffinerad dessert att bjuda på.
Artiklar Visar 1739 stycken
Teff - i stället för mjöl eller quinoa
Fyllda av nyttigheter!
Glutenfria gräsfrön fulla av nyttigheter som du kan använda både i bakning och matlagning.
Matpionjärerna: Lundens gård
Spannmål
Spannmål på traditionellt vis och med ekologiska metoder – Buffé har besökt Lundens Gård utanför Trollhättan
Enkel påsklunch
Påsk!
Påskmat är lite vad du vill att det ska vara. Här tipsar vi om en enkel och god påskmeny.
ICAs grönhydrater - alternativ till kolhydrater
Ät mer grönt
Ät mer frukt och grönt och byt ut pasta, ris och potatis till våra grönhydrater.
Ta vara på rester från öppnade burkar och flaskor
Mindre matsvinn!
Vi tipsar om vad du kan hitta på med rester från burkar med tacosås, oliver och kapris!
7 goda recept och tips - så steker du ris!
Vardagmat i en panna
Här tipsar vi om recept på olika sorters stekt ris med goda tillbehör.
4 goda matpajer
Smart, gott och enkelt
Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda recept på matpaj som bevisar att pajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen.
Sparris på nya sätt
Recept
Nu är våren äntligen här och med den de efterlängtade sparristiderna. Primören är fantastisk med brynt smör, hollandaise eller färskriven parmesan. Men möjligheterna slutar inte där. Här är tre sätt att äta sparris bortom klassikerna!