Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassdessert med salt-karamelliserade dinkelpuffar och pumpafrön

Superenkel topping till din favoritglass! Salta dinkelpuffar och pumpafrön med gyllenbrun karamell rör du enkelt ihop och vips har du en raffinerad dessert att bjuda på.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält sockret tills det blir gyllenbrun.
  2. Tillsätt smöret och rör försiktigt tills det blir slätt.
  3. Tillsätt dinkelpuffar, pumpafrön och salt.
  4. Häll ut på plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.
  5. Till servering: Krossa toppingen i mindre bitar och fördela över glassen.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g socker
  • 50 g smör
  • 75 g osötade dinkelgryn (dinkelpuffar)
  • 75 g pumpafrön
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
Lägg till i inköpslistan