Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Dragerade dinkelpuffar

Ett chokladigt godis som påminner lite om risbräck. Även om du använder förrostade dinkelpuffar blir det ännu lite godare med en extra rostning. Skippa pistaschnötterna om du är allergisk. Dinkelpuffarna går att ersätta med puffat ris för ett glutenfritt godis.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda dinkelpuffarna med äggvitan i en bunke. Tillsätt florsockret och blanda runt.
  3. Strö ut dinkelpuffarna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen till fin färg utan att de bränns, ca 10 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Ta ut och låt svalna.
  4. Finhacka pistagenötterna.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron.
  6. Rör ner de helt avsvalnade dinkelpuffarna i chokladen.
  7. Klicka ut smeten i 20 minimuffinsformar. Strö över nötterna. Låt stelna. Förvara torrt i rumstemperatur.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 4 dl dinkelpuffar
  • 1 msk äggvita
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 dl skalade pistagenötter
  • 200 g mörk choklad (70 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 385 kJ / 92 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer