Raggmunk i ugn med bacon

283
23
Raggmunk i ugn med bacon

Favoriten i många hem kan nog vara raggmunk och här görs den i en långpanna med bacon på toppen vilket ger en god och knaprig yta! Skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 20 minuter. Passa på att under tiden röra ihop lingonen som är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Raggmunk i ugn med bacon

Ingredienser

4 portioner
1/2
förp frysta lingon (à 250 g)
2 msk
strösocker
2 dl
vetemjöl
4 dl
mjölk
4
ägg
1 tsk
salt
2
bakpotatisar
1/2
påse morötter (à 500 g)
1 msk
smör eller margarin
2
förp bacon (à 140 g)

Till servering

1/2
isbergssalladshuvud

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Om man vill går det naturligtvis bra att steka smeten som raggmunkar.

Vad tyckte du om receptet?

283

Kommentarer

Anna

2021-03-05

Fördelar ut den jämnt i vanlig ”djup plåt” och kör 15 min över-/undervärme, kasta in några tunna skivor smör på och kör 10 minuter på grilleffekt medan jag steker bacon/fläsk i panna. Blir krispigt och gott samtidigt som det fortfarande är enklare än att steka allt på spisen. :)

Paula

2021-01-11

Bästa snabba raggmunkar ja gjort super knaprigt o gott

Ingalill

2021-01-08

För soppigt om du inte älskar lösa potatisbullar 🤡bättre att få knaprig stekyta på spisen.

Näringsvärde per portion

Energi 2706 KJ / 646 kCal
Fett 34 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 56 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept