Raggmunk i ugn med bacon
Favoriten i många hem kan nog vara raggmunk och här görs den i en långpanna med bacon på toppen vilket ger en god och knaprig yta! Skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 20 minuter. Passa på att under tiden röra ihop lingonen som är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp frysta lingon (à 250 g)
2 msk strösocker
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
4 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 msk smör eller margarin
2 förp bacon (à 140 g)
Till servering
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 646 kCal
Fett34 g
Salt3.58 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och god vardagsrätt som passade hela familjen. Gillar att den inte blir så degig då det är potatis och morot i den. Mums!
Katrine
2024-09-19Älskar denna raggmunk. Men jag gör dubbelsats. // Helen
Helen
2024-08-22En favorit. Barnen föredrar bacon.
Helen
2024-05-15