Raggmunk i ugn med bacon

298
26
Raggmunk i ugn med bacon

Favoriten i många hem kan nog vara raggmunk och här görs den i en långpanna med bacon på toppen vilket ger en god och knaprig yta! Skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 20 minuter. Passa på att under tiden röra ihop lingonen som är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Raggmunk i ugn med bacon

Ingredienser

4 portioner
1/2 förp frysta lingon (à 250 g)
2 msk strösocker
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
4 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 msk smör eller margarin
2 förp bacon (à 140 g)

Till servering

1/2 isbergssalladshuvud

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Om man vill går det naturligtvis bra att steka smeten som raggmunkar.

Vad tyckte du om receptet?

298

Kommentarer

Katarina

2022-04-20

Enkelt och gott. Tar tre vanliga potatisar istället. Till det lingonsylt med mindre socker i.

Constance

2022-02-27

Superenkelt och gott! Lagas ofta hemma hos oss. Barnen älskar det!

Maria

2022-02-10

Hade inga morötter så blev mer potatis istället. Inget fel på smaken men blev degigt och fick knappt nån färg, trots att pannan fick stå inne betydligt längre.

Näringsvärde per portion

Energi 2706 KJ / 646 kCal
Fett 34 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 56 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden