Baconlindad fläskfilé
Baconlindad fläskfilé är underbart gott. Linda bacon runt fläskfilén innan du bryner den och låt sedan köttet bli klart i ugnen då blir köttet extra saftigt och gott. Smetanabearnaise med sin klassiska dragonsmak är det perfekta tillbehöret, kanske tillsammans med potatis och en fräsch tomatsallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
salt
svartpeppar
1 förp skivat bacon (à 140 g)
1 msk smör
tandpetare
Smetanabearnaise
2 schalottenlökar
1/2 kruka dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 dl smetana
Till servering
klyftpotatis (se länk i text)
tomatsallad (se länk i text)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion exkl. klyftpotatis och tomatsallad.
Energi1984 KJ / 474 kCal
Fett38 g
Salt2.7 g
Kolhydrater3 g
Protein32 g
Kommentar
Väldigt gott. Det är första gången jag gör en smetana. Fast det gick riktigt bra
Inger
2024-10-27