Ugnspannkaka med bacon och purjolök
Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon och purjolök är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
1 liten purjolök
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
lingonsylt
råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)
Till servering
lingonsylt
råkostsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 586 kCal
Fett23 g
Salt2.3 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super god! Gjorts många gånger men utan purjolök.
Jennie
2024-09-12Smakfull och lättäten ugnspannkaka! Härlig med en råkostsallad till.
Anna
2023-08-21Jättegott🤗
Liselotte
2020-10-22