Ugnspannkaka med bacon och purjolök

215
38
Ugnspannkaka med bacon och purjolök

Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon och purjolök är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Ugnspannkaka med bacon och purjolök

Ingredienser

4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
1 liten purjolök
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
lingonsylt
råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)

Till servering

lingonsylt
råkostsallad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till ca en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

215

Kommentarer

Liselotte

2020-10-22

Jättegott🤗

Börje

2020-06-25

enkelt och gott

Annika

2020-05-09

Himmelskt gott! Tog 4 ägg, det blev perfekt! Och så mycket lingonsylt såklart.

Näringsvärde per portion

Energi 2451 KJ / 586 kCal
Fett 23 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden