Consommé
En fransk klassiker som hade en självklar plats även på svenska middagsbjudningar i början på 1900-talet. Denna förrätt är egentligen en lyxigare buljong gjord på fina råvaror som oxsvans, rotsaker, ägg och färs. Hemligheten bakom den kristallklara ytan är äggvita som klarar soppan.
Ingredienser
8 dl
Buljong
1 kg oxsvans
1 tsk salt
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 liten purjolök
1/4 rotselleri
1 tsk timjan
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
Klariff
1/4 rotselleri
1 morot
1 gul lök
100 g mager färs
6 äggvitor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0.5 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentar
Tyvärr väldigt besviken på smaken. Consommén blev klar och fin i färgen men inte alls den smak som jag sökte från tidigare upplevelser. Jag gissar att det behövs en hel del salt och reagerar nu efteråt på att det inte finns angivet i receptet någonstans.
Mats
2022-12-31