Consommé

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Consommé

En fransk klassiker som hade en självklar plats även på svenska middagsbjudningar i början på 1900-talet. Denna förrätt är egentligen en lyxigare buljong gjord på fina råvaror som oxsvans, rotsaker, ägg och färs. Hemligheten bakom den kristallklara ytan är äggvita som klarar soppan.

Consommé

Ingredienser

8 dl

Buljong

1 kg oxsvans
1 tsk salt
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 liten purjolök
1/4 rotselleri
1 tsk timjan
2 lagerblad
10 vitpepparkorn

Klariff

1/4 rotselleri
1 morot
1 gul lök
100 g mager färs
6 äggvitor

Gör så här

03:00:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat

Kommentar

Tyvärr väldigt besviken på smaken. Consommén blev klar och fin i färgen men inte alls den smak som jag sökte från tidigare upplevelser. Jag gissar att det behövs en hel del salt och reagerar nu efteråt på att det inte finns angivet i receptet någonstans.

Mats

2022-12-31

Näringsvärde per dl

Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0.5 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Omelettsufflé
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.70 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad