Consommé

5
0
Consommé

En fransk klassiker som hade en självklar plats även på svenska middagsbjudningar i början på 1900-talet. Denna förrätt är egentligen en lyxigare buljong gjord på fina råvaror som oxsvans, rotsaker, ägg och färs. Hemligheten bakom den kristallklara ytan är äggvita som klarar soppan.

Skriv ut
Consommé

Ingredienser

8 dl

Buljong

1 kg
oxsvans
1 tsk
salt
1
morot
1
gul lök
1
klyfta vitlök
1
liten purjolök
1/4
rotselleri
1 tsk
timjan
2
lagerblad
10
vitpepparkorn

Klariff

1/4
rotselleri
1
morot
1
gul lök
100 g
mager färs
6
äggvitor

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 199 KJ / 48 kCal
Fett 0.5 g
Salt 2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept