Consommé

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
1
Consommé

En fransk klassiker som hade en självklar plats även på svenska middagsbjudningar i början på 1900-talet. Denna förrätt är egentligen en lyxigare buljong gjord på fina råvaror som oxsvans, rotsaker, ägg och färs. Hemligheten bakom den kristallklara ytan är äggvita som klarar soppan.

Consommé

Ingredienser

8 dl

Buljong

1 kg  oxsvans
1 tsk  salt
1   morot
1   gul lök
1   klyfta vitlök
1   liten purjolök
1/4   rotselleri
1 tsk  timjan
2   lagerblad
10   vitpepparkorn

Klariff

1/4   rotselleri
1   morot
1   gul lök
100 g  mager färs
6   äggvitor

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Tyvärr väldigt besviken på smaken. Consommén blev klar och fin i färgen men inte alls den smak som jag sökte från tidigare upplevelser. Jag gissar att det behövs en hel del salt och reagerar nu efteråt på att det inte finns angivet i receptet någonstans.

Mats

2022-12-31

Näringsvärde per portion

Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0.5 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga