Vol-au-vent

13
3
Vol-au-vent

Denna spröda och luftiga smördegsbakelse blir en tjusig inledning på en festlig middag. Med en fyllning gjord på kräftstjärtar, dill och hummerfond får rätten en elegant touch av 1920-talets svenska finrum. Bon appétit!

Skriv ut
Vol-au-vent

Ingredienser

12 st
2
förp färsk smördeg (à 250 g)
1
ägg
1 msk
mjölk

Kräftstuvning

1
burk kräftstjärtar (à 360 g), spar några kräftor till garnering
1.5 msk
smör
1.5 msk
vetemjöl
2 dl
mjölk
2 tsk
hummer- eller skaldjursfond
0.5
kruka dill (spara dillkvistar till garnering)
0.5 krm
cayennepeppar
-
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Marit

12/27/2019

Hej, Kan man förbereda smördegsrundlarna dagen innan?

Redaktionen ICAse

1/2/2020

Hej Marit! Kräftstuvningen kan förberedas men kan ej rekommendera att grädda smördegsrundlarna. Hälsningar Michelle

Lisbeth

12/29/2017

Bra, men jag saknar knapp i receptet för skriv ut.

Redaktionen ICAse

1/2/2018

Hej Lisbeth! För att skriva ut högerklickar man på sidan och väljer skriv ut/print. Hälsningar Michelle

Lisbeth

12/29/2017

Varför har ni en knapp för att skriva ut?

Näringsvärde per portion

Energi 864 KJ / 213 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 15 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept