Vol-au-vent

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
4
Vol-au-vent

Denna spröda och luftiga smördegsbakelse blir en tjusig inledning på en festlig middag. Med en fyllning gjord på kräftstjärtar, dill och hummerfond får rätten en elegant touch av 1920-talets svenska finrum. Bon appétit!

Vol-au-vent

Ingredienser

12 st
2   förp färsk smördeg (à 250 g)
1   ägg
1 msk  mjölk

Kräftstuvning

1   burk kräftstjärtar (à 360 g), spar några kräftor till garnering
1 1/2 msk  smör
1 1/2 msk  vetemjöl
2 dl  mjölk
2 tsk  hummer- eller skaldjursfond
1/2   kruka dill (spara dillkvistar till garnering)
1/2 krm  cayennepeppar
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Vilken dryck rekommenderas till denna rätt ? Vilket vin ?

Kerstin

2023-12-25

Hej, Kan man förbereda smördegsrundlarna dagen innan?

Marit

2019-12-27

Hej Marit! Kräftstuvningen kan förberedas men kan ej rekommendera att grädda smördegsrundlarna. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-01-02

Bra, men jag saknar knapp i receptet för skriv ut.

Lisbeth

2017-12-29

Hej Lisbeth! För att skriva ut högerklickar man på sidan och väljer skriv ut/print. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-01-02

Näringsvärde per portion

Energi864 KJ / 213 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Inbakad fläskfilé
Betyg 4.3 av 5.
91 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
122 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga