Vol-au-vent

15
3
Vol-au-vent

Denna spröda och luftiga smördegsbakelse blir en tjusig inledning på en festlig middag. Med en fyllning gjord på kräftstjärtar, dill och hummerfond får rätten en elegant touch av 1920-talets svenska finrum. Bon appétit!

Vol-au-vent

Ingredienser

12 st
2 förp färsk smördeg (à 250 g)
1 ägg
1 msk mjölk

Kräftstuvning

1 burk kräftstjärtar (à 360 g), spar några kräftor till garnering
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk hummer- eller skaldjursfond
1/2 kruka dill (spara dillkvistar till garnering)
1/2 krm cayennepeppar
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Marit

2019-12-27

Hej, Kan man förbereda smördegsrundlarna dagen innan?

Redaktionen ICAse

2020-01-02

Hej Marit! Kräftstuvningen kan förberedas men kan ej rekommendera att grädda smördegsrundlarna. Hälsningar Michelle

Lisbeth

2017-12-29

Bra, men jag saknar knapp i receptet för skriv ut.

Redaktionen ICAse

2018-01-02

Hej Lisbeth! För att skriva ut högerklickar man på sidan och väljer skriv ut/print. Hälsningar Michelle

Lisbeth

2017-12-29

Varför har ni en knapp för att skriva ut?

Näringsvärde per portion

Energi 864 KJ / 213 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 15 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden