Vol-au-vent
Denna spröda och luftiga smördegsbakelse blir en tjusig inledning på en festlig middag. Med en fyllning gjord på kräftstjärtar, dill och hummerfond får rätten en elegant touch av 1920-talets svenska finrum. Bon appétit!
Ingredienser
12 st
2 förp färsk smördeg (à 250 g)
1 ägg
1 msk mjölk
Kräftstuvning
1 burk kräftstjärtar (à 360 g), spar några kräftor till garnering
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk hummer- eller skaldjursfond
1/2 kruka dill (spara dillkvistar till garnering)
1/2 krm cayennepeppar
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi864 KJ / 213 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g
Kommentarer
Goda men för små . Iaf som förrätt. Nästa gång gör jag dem lite större.
Anette
2024-10-26Vilken dryck rekommenderas till denna rätt ? Vilket vin ?
Kerstin
2023-12-25Hej, Kan man förbereda smördegsrundlarna dagen innan?
Marit
2019-12-27Hej Marit! Kräftstuvningen kan förberedas men kan ej rekommendera att grädda smördegsrundlarna. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-02