Gös à la Mornay

10
0
Gös à la Mornay

På Nobelmiddagen 1925 serverades gös tillsammans med en klassisk fransk Mornaysås. En ovanligt god kombination som håller måttet än i dag. Smält gruyèreost och äggula ger gratängen en fin, gyllene färg i ugnen.

Skriv ut
Gös à la Mornay

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
3 msk
smör
3 msk
vetemjöl
6 dl
mjölk
100 g
gruyère (eller annan ost av schweizisk stil)
3
äggulor
-
salt och peppar
600 g
gösfilé
150 g
haricots verts

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2691 KJ / 643 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept