På Nobelmiddagen 1925 serverades gös tillsammans med en klassisk fransk Mornaysås. En ovanligt god kombination som håller måttet än i dag. Smält gruyèreost och äggula ger gratängen en fin, gyllene färg i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
900
g
potatis
3
msk
smör
3
msk
vetemjöl
6
dl
mjölk
100
g
gruyère (eller annan ost av schweizisk stil)
3
äggulor
salt och peppar
600
g
gösfilé
150
g
haricots verts (bönor)
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
16
1 st
Kommentar
Anders
2022-12-31
Vi återkommer till denna titt som tätt. Idag hade vi Vänerabborre och Whiskycheddar istället (gick lika bra).
(Vänerlöjrom till förrätt).
Gott Nytt År!
Anders
Kommentar
Anders
2022-12-31Vi återkommer till denna titt som tätt. Idag hade vi Vänerabborre och Whiskycheddar istället (gick lika bra). (Vänerlöjrom till förrätt). Gott Nytt År! Anders