Gräddtårta
Finns det något festligare än en riktig gräddtårta? Denna svenska kalasklassiker med färska jordgubbar och äkta vaniljkräm har avnjutits sedan tidigt 1900-tal. Då som nu serveras den naturligtvis tillsammans med en kopp nybryggt kaffe!
Ingredienser
10 bitar
Botten
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk socker
2 äggulor
1 msk majsstärkelse
Jordgubbsfyllning
1 dl vispgrädde
1 dl jordgubbssylt
Garnering
3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1821 KJ / 435 kCal
Fett26 g
Salt0.3 g
Kolhydrater43 g
Protein6 g
Kommentarer
Godaste tårta jag ätit på länge.🎂🎂🎂
Inger
2022-04-22Ska det inte vara ett lager med sylt och ett lager med vaniljkräm?
Eva
2021-05-05Hej Eva! I detta recept gör du en fyllning där du blandar grädde och sylt och lägger på ett lager av den tillsammans med vaniljkräm. Men det går självklart bra att ta ett lager bara sylt och ett lager vaniljkräm. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-05-05lol lol lol
Bita
2017-11-05