Gräddtårta

40
4
Gräddtårta

Finns det något festligare än en riktig gräddtårta? Denna svenska kalasklassiker med färska jordgubbar och äkta vaniljkräm har avnjutits sedan tidigt 1900-tal. Då som nu serveras den naturligtvis tillsammans med en kopp nybryggt kaffe!

Skriv ut
Gräddtårta

Ingredienser

10 bitar

Botten

4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Vaniljkräm

1 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk socker
2 äggulor
1 msk majsstärkelse

Jordgubbsfyllning

1 dl vispgrädde
1 dl jordgubbssylt

Garnering

3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt mjölk och grädde mot laktosfria produkter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Eva

2021-05-05

Ska det inte vara ett lager med sylt och ett lager med vaniljkräm?

Redaktionen ICAse

2021-05-05

Hej Eva! I detta recept gör du en fyllning där du blandar grädde och sylt och lägger på ett lager av den tillsammans med vaniljkräm. Men det går självklart bra att ta ett lager bara sylt och ett lager vaniljkräm. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Bita

2017-11-05

lol lol lol

Dagny

2017-06-12

den här tårtan ska jag prova att göra har tagit recetet

Näringsvärde per portion

Energi 1821 KJ / 435 kCal
Fett 26 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept